Το γυμναστήριο κρύβει πιο πολλά μικρόβια απ όσα φαντάζεστε

Πηγαίνετε σε κάποιο γυμναστήριο; Αν ναι, τότε σίγουρα στο πρόγραμμα που ακολουθείτε χρησιμοποιείτε βαράκια ή ηλεκτρικό διάδρομο…Πότε μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για την υγεία μας;

 

Μια νέα έρευνα μάς προειδοποιεί ότι στα όργανα γυμναστικής ενός γυμναστηρίου μπορεί να κρύβεται μια σειρά από κινδύνους, γιατί κάθε φορά που ακουμπάμε κάποιο όργανο ή ακόμα και ένα απλό βαράκι εκθέτουμε τον εαυτό μας σε πολύ βλαβερά βακτήρια που προκαλούν ασθένειες όπως μολύνσεις του δέρματος, πνευμονία ή και σηψαιμία.

Και πώς προέκυψε το αποτέλεσμα; Ερευνητές από το FitRated συγκέντρωσαν δείγμα βακτηρίων από 27 διαφορετικά όργανα του γυμναστηρίου. Και διαπίστωσαν ότι σε καθένα από αυτά έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 300 μικρόβια ανά τετραγωνικό εκατοστό.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα όργανα χρησιμοποιούνται από μεγάλο αριθμό ατόμων καθημερινά και, συνήθως, δεν καθαρίζονται αρκετά (έως και καθόλου) πριν και μετά από τη χρήση.

Για την ακρίβεια, ένα στατικό ποδήλατο έχει 39 φορές περισσότερα βακτήρια από έναν δίσκο σχολικού κυλικείου.

Ο διάδρομος έχει 74 φορές περισσότερα βακτήρια από τη βρύση δημόσιας τουαλέτας.

Και τα βαράκια έχουν … 362 φορές περισσότερα βακτήρια από κάθισμα τουαλέτας.

Επομένως, ποια είναι η λύση; Οι ειδικοί απαντούν ότι πρέπει να απολυμαίνουμε τα όργανα πριν και μετά τη χρήση (με καθαριστικά που είτε διαθέτει το γυμναστήριο είτε μπορούμε να τα φέρουμε από το σπίτι), να πλένουμε καλά τα χέρια μας, να αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας και να αλλάζουμε ρούχα αμέσως μόλις τελειώσουμε την προπόνησή μας.

 

womantoc.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *