Γιατί πρέπει να δείτε το «Τριανταφυλλάκι μ’ κόκκινο» – φωτογραφίες

Πρεμιέρα χθες για την χοροθεατρική παράσταση του Ομίλου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς Μύησις με τον τίτλο «Τριανταφυλλάκι μ’ κόκκινο».

 

Ο χώρος μπροστά από την Παναγία Κουμπελίδικη αποδείχθηκε μικρός ώστε να χωρέσει τη δίψα για πολιτισμό εκατοντάδων συμπολιτών μας.

 

Παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον την προσπάθεια της Μυήσεως και σας προτείνουμε να είστε σε μία από τις καρέκλες των θεατών σήμερα το βράδυ….

 

Οι λόγοι; Πολλοί και ουσιαστικοί…
  • Πρόκειται για μία μεγαλειώδη προσπάθεια στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 50 συμπολίτες μας. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακά οργανωμένο και συλλογικό.
  • Το κείμενο. Γραμμένο στα παραδοσιακά Καστοριανά με εκφράσεις και λέξεις που οι περισσότεροι θα καταλάβετε, οι μικρότεροι είναι ευκαιρία να αναρωτηθείτε για τη σημασία τους.
  • Η αφήγηση της κας Μαρούλας Γκαμπέση. Με άπταιστη Καστοριανή προφορά εμβαθύνει στο κείμενο, προσδίδοντας έναν οικείο και ταυτόχρονα παιχνιδιάρικο τόνο.
  • Οι σκηνοθετικές λεπτομέρειες του κ Μπαλιάκα. Η Παναγία Κουμπελίδικη «λουσμένη» με έντονο μπλε και κόκκινο φωτισμό, είναι το πιο εντυπωσιακό και ταυτόχρονα Καστοριανό σκηνικό που θα μπορούσαν να επιλέξουν οι διοργανωτές. Θα σας εντυπωσιάσει ο τρόπος με τον οποίο συνδύασαν και το στοιχείο της λίμνης στο χώρο, με ζωηρές λεπτομέρειες…
  • Ο υπέροχος καιρός. Οι βραδιές είναι εκπληκτικές και άκρως Καλοκαιρινές.

 

 

Αν το κείμενο δεν ήταν αρκετό, ελπίζουμε οι παρακάτω εικόνες να σας πείσουν…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι λεπτομέρειες σε ρουχισμό και διακόσμηση, μας ταξίδεψαν χρόνια πίσω. Ο Σπύρος Αναγνώστου με την πλούσια συλλογή του, μας γέμισε νοσταλγία…

 

 

 

 

 

Χ. Κ. & Θ. Μ. 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *