Η παράσταση ‘Εθνικότητά μου το χρώμα του Ανέμου’ από τη θεατρική ομάδα της Μύησις

Παρακολουθήσαμε την παράσταση ‘Εθνικότητά μου το χρώμα του Ανέμου’, από τη θεατρική ομάδα της ‘Μύησις’ σε κείμενο Ματέι Βισνιέκ και μετάφραση της  Έρσης Βασιλικιώτη. Δε θα σας πούμε ότι πρόκειται για μία εύκολη και εύπεπτη παράσταση που θα σας κάνει να γελάσετε με την ψυχή σας και να ξεφύγετε από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Το αντίθετο, μάλλον. Θα σας αναγκάσει να αναρωτηθείτε, να σκεφτείτε, να γίνετε ενεργό μέλος της εξέλιξης του έργου, βάζοντας τον εαυτό σας στη θέση των πρωταγωνιστών.

Πόσο σας εκφράζει αυτό που εξελίσσεται μπροστά σας; Είστε ένας από τους πρωταγωνιστές; Ή μήπως δεν είστε σε θέση να καταλάβετε ότι είστε, έστω και άθελά σας.

Σίγουρα πρόκειται για μία παράσταση που ‘μιλάει’ στο θεατή, τον προβληματίζει και τον εκπλήσσει.

Άξονάς της ο σύγχρονος άνθρωπος και η πλύση εγκεφάλου . Με χιούμορ και κυνισμό εξελίσσεται μία αναφορά στην καθημερινότητα του ανθρώπινου όντος.

Βολεμένος, τρομαγμένος, ασταμάτητος, αποδέκτης κάθε λογής ‘σκουπιδιών’, ανήμπορος,  κλεισμένος στο καβούκι του…όπως και αν είναι ο σύγχρονος άνθρωπος στο τέλος καταλήγει ένας κοινός διεκδικητής του δικαιώματος όλων εκείνων που τον ‘πνίγουν’. Το κάθε σκετσάκι εκφράζει ένα ξεχωριστό μήνυμα που αξίζει να δείτε και να αποκωδικοποιήσετε, καθενας με τον τρόπο του.

 

Η σκηνοθετική ματιά του Νίκου Μπαλιάκα έγκυρη και αξιοπρεπής. Με σεβασμό και αγάπη στο μοναδικό και αντικειμενικά πρωτοποριακό κείμενο, συντονίζει το θίασο άψογα.

Οι ερμηνείες εντυπωσιακές. Όλοι οι ηθοποιοί, ξεχνώντας πως είναι ερασιτέχνες, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Μπαίνουν ενεργά στο πετσί του ρόλου τους και τον αναδεικνύουν στον καλύτερο βαθμό που μπορούν.

Ο χώρος στο 9ο Δημοτικό, ελλειπής . Στερεί ‘ουσία’ από την παράσταση στο θεατή. Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος ακόμα στην πόλη μας να αναδείξει τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες και αρκούμαστε σε σχολικές καρέκλες.

Η μουσική αναδεικνύει το ταλέντο του Αλέξη Γούδα.

 

Είσοδος 5€.  Σήμερα η τελευταία παράσταση στις 21.00.

Το σίγουρο είναι πως θα συζητάτε την παράσταση αρκετή ώρα μετά. Αυτή ίσως είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της.

 

theatro

myisi

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

One thought on “Η παράσταση ‘Εθνικότητά μου το χρώμα του Ανέμου’ από τη θεατρική ομάδα της Μύησις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *