Φτιάξτε μόνοι σας τον πιο ωραίο χαρταετό

Ένα ιδιαίτερα διαδεδομένο έθιμο και εξαιρετικά αγαπημένο μεταξύ των παιδιών, είναι το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα.

 

Φτιάξτε μαζί με τα παιδιά ή τους φίλους σας τους δικούς σας χαρταετούς και απολαύστε τη χαρά της δημιουργίας!

 

Δείτε παρακάτω τι θα χρειαστείτε:

Υλικά:

• 3 πηχάκια από ξύλο περίπου 80 εκατοστά το καθένα
• χαρτί ή πολύ λεπτό νάιλον
• γερό σπάγκο
• λεπτό σύρμα
• κολλητική ταινία
• χρωματιστά χαρτιά για την ουρά

Κατασκευή:

Στα άκρα από κάθε πηχάκι κάνουμε δυο μικρές εγκοπές. Δένετε γερά μεταξύ τους τα τρία πηχάκια από τη μέση με το σπάγκο, και αφήνετε περίπου μισό μέτρο ακόμα να κρέμεται.Στη συνέχεια, σχηματίζετε ένα εξάγωνο «αστέρι», ενώνοντας σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους τα ξύλα, τα οποία και δένουμε γερά με σπάγκο στο κέντρο τους. Αφήνετε περίπου 50 εκατοστά σπάγκο να κρέμεται. Στην άκρη από ένα πηχάκι στερεώνετε γερά το σύρμα, και το περνάτε περιμετρικά γύρω από το σκελετό του χαρταετού, κάνοντας μια στροφή με το σύρμα σε κάθε πηχάκι, εκεί που έχετε κάνει την εγκοπή. Πρέπει να προσέξετε ώστε οι αποστάσεις που θα δημιουργηθούν μεταξύ της άκρης κάθε ξύλου με το διπλανό του, να είναι ίσες για όλον τον αετό.

Σειρά έχει η τοποθέτηση του νάιλον. Τοποθετείτε το σκελετό πάνω στο κομμάτι νάιλον, και το κόβετε αφήνοντας 5 εκατοστά περιθώριο. Στη συνέχεια, τοποθετείτε το κομμένο νάιλον πάνω στο σκελετό, στρέφετε τις άκρες προς τα μέσα και τα κολλάτε.

Μεγάλη προσοχή, πρέπει να δοθεί στους σπάγκους. Στερεώνετε σπάγκο σε δύο διπλανές, πάνω άκρες των ξύλων του σκελετού και τα ενώνετε με αυτόν που έχετε αφήσει να κρέμεται από το κέντρο του αετού. Στο σημείο ένωσης, τοποθετείται ο σπάγκος από όπου θα κρατάτε τον αετό. Εδώ πρέπει να προσέξετε ώστε οι δύο σπάγκοι να έχουν το διπλάσιο μήκος από αυτόν που είχατε αφήσει να κρέμεται στην αρχή. Το σημείο ένωσης θα πρέπει να φτάνει ακριβώς μέχρι τα κάτω άκρα των δύο ξύλων από τα οποία δέσατε τους σπάγκους.

Η ουρά τοποθετείται στο σημείο ένωσης δύο σπάγκων που έχετε βάλει στην άλλη μεριά των δύο ξύλων που είχατε χρησιμοποιήσει στο παραπάνω βήμα. Για να υπολογίσετε το μήκος των σπάγκων, αρκεί να φροντίσετε το νοητό τρίγωνο που θα δημιουργηθεί και θα έχει βάση το σκελετό και κορυφή το σημείο ένωσης των δύο σχοινιών, να είναι ίσο με τα έξι τρίγωνα που έχουν σχηματιστεί στον σκελετό. Η κατασκευή της ουράς δεν είναι δύσκολη. Αρκεί να δέσετε σε ένα κομμάτι σπάγκου κομμάτια χαρτιού σε απόσταση περίπου 18 εκατοστών το ένα από το άλλο. Χρησιμοποιήστε σελίδες από εφημερίδες ή ακόμα χρωματιστά χαρτιά.

 

jenny.gr

Χρωματίστε τον, διακοσμήστε τον όπως επιθυμείτε! Είναι Δικός σας!

Καλή επιτυχία!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *