Φτιάξτε Καστοριανούς Σαλιάρους (συνταγή)

Σάλιαροι: Ίσως τα πιο γνωστά Καστοριανά γλυκάκια. Στην όψη μοιάζουν με κουραμπιέδες, η γεύση τους όμως και η διαδικασία παρασκευής τους διαφέρουν ολοκληρωτικά.

Επιθυμείτε να δημιουργήσετε κάτι γλυκό και άκρως Καστοριανό παραδοσιακό; Καλή επιτυχία!

 

Υλικά :
1 1/2 ποτήρι λάδι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Καρύδια αλεσμένα και κανέλα
Αλεύρι (όσο πάρει)
Για το σιρόπι : 2 ποτήρια νερό και 1 ποτήρι ζάχαρη

 

Εκτέλεση :
Χτυπάμε σε ένα μπολ το χυμό και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε το λάδι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα σε λίγο αλεύρι.
Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε το μίγμα προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι ώσπου να γίνει η ζύμη μαλακή. Μετά, παίρνουμε μικρά κομμάτια ζυμάρι, τα ανοίγουμε στη μέση, βάζουμε λίγα καρύδια.
Με κανέλα, δίνουμε σχήμα μισοφέγγαρου και βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για μισή ώρα. Αφού βγάλουμε από το φούρνο και αφού κρυώσουν οι σάλιαροι, τους βουτάμε στο σιρόπι, το οποίο έχουμε βράσει για 5 λεπτά, και πασπαλίζουμε με ζάχαρη

 

saliaroi

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

2 thoughts on “Φτιάξτε Καστοριανούς Σαλιάρους (συνταγή)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *