Φράγμα Νεστορίου: Ξαναπεράστε στις 32 του μηνός

Τι κι αν έσπευσαν, από το πρωί, τοπικοί φορείς να επικοινωνήσουν μέσω social media, ραδιοφώνων κλπ, τη χαρά και τη βεβαιότητα ότι οι εργασίες στο Φράγμα Νεστορίου θα επανεκκινήσουν και μάλιστα σύντομα…

Για παράδειγμα, ο Βουλευτής της ΝΔ, Ζήσης Τζηκαλάγιας,  ανέβασε φωτογραφία selfie από το αυτοκίνητό του λίγο πριν ξεκινήσει για το ταξίδι του θριάμβου και η πρώην (και εκ νέου όπως δηλώνει Υποψήφια) Βουλευτής ΝΔ, Μαρία Αντωνίου, ανέβασε πρόσφατη φωτογραφία με τον Υπουργό με λεζάντα για προσωπική διαβεβαίωση.

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Μάνος, μας έβαλε στο κλίμα της συνάντησης με φωτογραφίες  της σινιαρισμένης πολυπληθούς Καστοριανής αποστολής, καθισμένη σε ένα τραπέζι με τον Υπουργό. Έκανε λόγο μάλιστα για κούραση, αγώνα και πίεση που δεν είναι τίποτα μπροστά στη διαφαινόμενη επιτυχία.

 

 

Όμως τα αποτελέσματα της συνάντησης άφησαν με ανοιχτό το στόμα τους Καστοριανούς που είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι το Φράγμα για το οποίο δεν ήξερε τίποτα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός λίγους μήνες πριν, το Φράγμα που θα φέρει νέα πνοή στην γεωργία και θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας μακροπρόθεσμα, ως το μεγαλύτερο έργο Υποδομής στην Δ. Μακεδονία, τελικά θα αργήσει….

Μια επιτροπή θα βγάλει ένα πόρισμα σε 3 μήνες, μετά θα ερωτηθεί η κοινοπραξία αν είναι σε θέση να συνεχίσει το έργο, αλλιώς θα ερωτηθεί ο 3ος στη σειρά πλειοδότης και πιο μετά επαναδημοπράτηση νέος ανάδοχος κλπ κλπ

 

«Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι», δηλαδή γιατί θα μεσολαβήσει προεκλογική περίοδος, άρα ποιος θα έχει το μυαλό του στο Φράγμα του Νεστορίου (κεντρικά, έστω) και ποιος διαβεβαιώνει ότι η νέα σύνθεση του Υπουργείου θα ενημερωθεί έγκαιρα…υπομονή να υπάρχει και βλέπουμε.

 

Δεν γνωρίζουμε αν η αποστολή είναι ευχαριστημένη από αυτές τις εξελίξεις. Ο κόσμος μιλάει ξεκάθαρα για φιάσκο και εμπαιγμό του Νομού Καστοριάς. Για επικοινωνιακά παιχνίδια που εκθέτουν για άλλη μια φορά τους τοπικούς πολυλογάδες άνευ ουσίας.

Ευτυχώς δεν προλάβαμε να δούμε επισκέψεις στο Νεστόριο με φόντο το Φράγμα και μπουφέδες με μπαλόνια και κεράσματα.

Αναρωτιόμαστε, πάντως, αν δεν κατάλαβαν καλά οι τοπικοί μας φορείς πριν ανεβάσουν τις δημοσιεύσεις και μιλήσουν δημόσια ή απλά τους «την έφεραν» από τα Υπουργεία. Θα αναλάβει την ευθύνη να μας το απαντήσει κανείς, με όποιο κομματικό κόστος; Πιθανότατα  όχι, γιατί ο λαός ξεχνάει εύκολα…έρχεται και φουλ «πανηγυρική» σεζόν όλο το Καλοκαίρι.

Κρίμα και οι βενζίνες  Καστοριά – Αθήνα και τα εκτός έδρας, τόσες φορές για το Φράγμα…Ευτυχώς η σήραγγα Κλεισούρας δεν άρχισε ακόμα τα προβλήματα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *