Εξελίξεις στο θέμα του Τρένου στην Καστοριά (;) – Έρχεται ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ

Πολύ σημαντική για τις εξελίξεις στο θέμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης της πόλης μας, κρίνεται η παρουσία του  Διευθύνοντα Σύμβουλου της ΕΡΓΟΣΕ  

κ. Θάνου Βούρδα, την Πέμπτη στην Καστοριά .

 

Αναμένουμε επίσημες ανακοινώσεις και τοποθετήσεις στην κοινή συνέντευξη τύπου του κ. Βούρδα με την Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καστοριάς κα. Ολυμπία Τελιγιορίδου! 

 

 Μήπως έρχεται, επιτέλους,  η ευκαιρία για την Καστοριά;

 

Χ.Κ. 

 

Υπενθυμίζουμε ένα πρόσφατο δημοσίευμα για τη σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας – Αλβανίας…

 

 

Ελλάδα και η Αλβανία εκτός από την οδική τους σύνδεση με σύγχρονο αυτοκινητόδρομο μέσω του κάθετου άξονα Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή σχεδιάζεται να συνδεθούν και σιδηροδρομικά.

 

Αυτό τουλάχιστον θα προσπαθήσουν σύμφωνα με απόφαση της ΕΡΓΟΣΕ στις 4 Αυγούστου για την συμμετοχή της εταιρείας στη Μελέτη σκοπιμότητας για τη σιδηροδρομική σύνδεση των 2 χωρών.

Η εν λόγω μελέτη εντάσσεται και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG IPA II Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020 και ειδικότερα στον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Προώθηση του περιβάλλοντος, των βιώσιμων μεταφορών και των δημόσιων υποδομών».

Η πρόταση θα είναι σύμφωνα με τους όρους που τίθενται από το πρόγραμμα στην 2η πρόσκληση του INTERREG.

Στη μελέτη αυτή θα συνεργαστούν εκ μέρους της Ελλάδας o ΟΣΕ και εκ μέρους της Αλβανίας, το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και επικεφαλής του σχήματος θα είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Θάνος Βούρδας.

Η επωνυμία της συγκεκριμένης μελέτης είναι «Initiative for improving cross border transport through rail connection between Krystallopigi and Pogradec» και στα Ελληνικά «Πρωτοβουλία για την βελτίωση των διασυνοριακών μεταφορών μέσω της σιδηροδρομικής σύνδεσης Κρυσταλλοπηγής-Πόγκραδετς».

Η σύνδεση Ελλάδας και Αλβανίας για να επιτευχθεί θα πρέπει να γίνουν μεγάλα σιδηροδρομικά έργα και στις 2 χώρες ενώ για την χώρα μας, τα τμήματα θα εντάσσονται στο μεγάλο μελλοντικό πλάνο της Σιδηροδρομικής Εγνατίας.

Νίκος Καραγιάννης

www.ypodomes.com

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *