Έρχονται αλλαγές στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καστοριάς

Με ένα αινιγματικό δελτίο τύπου ο Δήμος Καστοριάς ανακοινώνει τις αλλαγές που θα γίνουν στη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Καστοριάς το προσεχές διάστημα.

«Έδρα στο Ωδείο, απαιτούμενες προκηρύξεις για τους μουσικούς, λειτουργία στο νομικό πλαίσιο που αρμόζει, χωρίς παθογένειες με χρέη και ασάφειες…»

Μια ανακοίνωση με μεγάλο ενδιαφέρον και αρκετούς υπαινιγμούς για τη Δομή του Δήμου που φάνηκε να κάνει ένα νέο ξεκίνημα το προηγούμενο διάστημα, αλλά από ότι αποδεικνύεται λειτουργούσε με πολλά εσωτερικά προβλήματα που κρυβόντουσαν πίσω από τα χαμόγελα στις δημόσιες εκδηλώσεις.

Το ερώτημα για το πώς λειτουργούσε η Φιλαρμονική κανονικά και συμμετείχε σε δημόσιες εκδηλώσεις με την στήριξη του Δήμου, αλλά με αρχιμουσικό χωρίς σύμβαση, παραμένει αναπάντητο σε αυτό το δελτίο τύπου…

 

Ελπίζουμε όλες οι διαδικασίες που δρομολογούνται να είναι άμεσες! Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου πλησιάζει…

 

 

Αναλυτικά:

 

Ανακοίνωση από το Δήμο Καστοριάς σχετικά με τη Φιλαρμονική

Μετά από δημοσιεύματα που έχουν ως σκοπό να πλήξουν τη λειτουργία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καστοριάς, ενημερώνουμε ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες και γίνονται ενέργειες για τη λειτουργία της, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Ο Δήμος Καστοριάς θεωρεί αναγκαία τη λειτουργία της Φιλαρμονικής στο ύψος που της αρμόζει και το νομικό πλαίσιο που πρέπει να λειτουργεί, χωρίς παθογένειες του παρελθόντος με τα διάφορα χρέη και τις ασάφειες. Μία Φιλαρμονική με έδρα στο Ωδείο Καστοριάς και μουσικούς με τις απαιτούμενες προκηρύξεις.

 

 

Η αντίδραση του πρώην Αρχιμουσικού, κ. Ιωάννη Τσακιρίδη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΜΑ
Και ξεκινάει το Δελτίο Τύπου του Δήμου Καστοριάς…. «Μετά από δημοσιεύματα που έχουν ως σκοπό να πλήξουν τη λειτουργία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καστοριάς…. (ΠΟΙΑ δημοσιεύματα και απο ΠΟΙΟΝ και ΠΟΙΟΥΣ;;;), ενημερώνουμε ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες (ΠΟΙΕΣ και απο ΠΟΙΟΥΣ;;;;) ….και γίνονται ενέργειες (ΠΟΙΕΣ;;;) για τη λειτουργία της (αρα εχει ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ και δεν το ομολογάτε;;;;) ενω στην αρχή το Δελτίο τύπου έλεγε να πλήξουν την λειτουργία της (άρα ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ / ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ;;;;;; με ποιον τότε αν ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ μιας και η συμβαση του Αρχιμουσικου έληξε τον Οκτώβριο του 2019…. και τίθεται το θεμά «META ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ» που θελαν να πλήξουν την λειτουργία της έγιναν όλα αυτά;;;;; Δηλαδή τότε εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον του Δήμου;;;;;

και συνεχίζει σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (no comment)…
«O Δήμος Καστοριάς θεωρεί αναγκαία τη λειτουργία της Φιλαρμονικής στο ύψος που της αρμόζει…. (δηλ. να αφήνουμε απλήρωτο τον Αρχιμουσικό, η Φιλαρμονική να στεγάζεται στο ΔΗΝΑΚ, να μην απανταει στα δημόσια και πρωτοκολλημένα κείμενα προβλημάτων των κηδεμόνων, μουσικών και του Αρχιμουσικού της) …. και το νομικό πλαίσο που πρέπει να λειτουγεί (ΔΕΝ λειτουργούσε η Φιλαρμονική σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο; ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΠΑΡΑΤΥΠΗ ήταν η λειτουργία της;;;)…. χωρίς παθογένειες του παρελθόντος (Ποιες είναι αυτές;;;) με τα διάφορα χρέη (το μόνο σωστό μέχρι στιγμής) και τις ασάφειες (ΠΟΙΕΣ ασάφειες και απο ΠΟΙΟΥΣ;;;;). Μια Φιλαρμονική με έδρα στο Ωδείο της Καστοριάς;;; (Το Δημοτικό;;;; Ποιο Ωδείο;;;) και μουσικούς με τις απαιτούμενες προκηρύξεις (δλ. ΟΧΙ πρόσληψη ΑΡΧΙΜΟΥΣΙΚΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΥ για την διεύθυνση της Φιλαρμονικής, αλλά πρόσληψη ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΟΠΑΙΚΤΩΝ;;;; με τις απαιτούμενες προκηρύξεις και όχι μόνο μία δηλ. ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΡΓΑΝΟΠΑΙΚΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΜΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΑΕΣΤΡΟΥ ΑΡΧΙΜΟΥΣΙΚΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ)

Και εφ’ όσον Δήμε Καστοριάς που θεωρείς αναγκαία την Φιλαρμονική γιατί όλο αυτό το καιρό δεν πήρες/πήρατε ένα τηλέφωνο να ενημερώσετε τους γονείς και τους μουσικούς της Φιλαρμονικής αλλά και τον παλιό Αρχιμουσικό της, για τις ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ;;; Και προτιμήσατε τα ΜΜΕ για να δηλώσετε το ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑς σας για την Φιλαρμονική;;;; αλλά χωρίς τους σημερινούς κηδεμόνες, μουσικούς και Aρχιμουσικό-Μαέστρο της;;;;;
Τάδε έφη Ζαρατούστρα

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *