Έρχεται αύξηση 10% στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς

«Δεν γλιτώνουμε τις αυξήσεις» μετά την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% παραδέχθηκε ο υπ. Μεταφορών – «Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να γλιτώσουμε τις κάρτες απεριορίστων μετακινήσεων»
Για επιβάρυνση 10% στην αξία των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έκανε λόγο σε σημερινές του δηλώσεις ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως είπε «δεν γλιτώνουμε τις αυξήσεις αλλά εξετάζουμε το ενδεχόμενο να γλιτώσουμε τις κάρτες απεριορίστων μετακινήσεων».

«Αυτό που προγραμματίζουμε είναι, επειδή θα αυξηθεί έτσι ή αλλιώς κατά 10% το εισιτήριο, επειδή ανέβηκε ο συντελεστής ΦΠΑ από το 13% στο 23%, να μπορέσουμε να κρατήσουμε χαμηλά τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών που χρησιμοποιούν καθημερινά οι πολίτες που πηγαίνουν στις δουλειές και τις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μεταφοράς και να επιβαρυνθεί λίγο περισσότερο το απλό εισιτήριο, το οποίο χρησιμοποιούν περιστασιακά τουρίστες ή άλλοι» δήλωσε χαρκτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών.

Σήμερα η τιμή του εισιτηρίου είναι 1,20 ευρώ και με την εφαρμογή του ΦΠΑ 23% η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου θα αυξηθεί στο 1,30 ευρώ και του μειωμένου εισιτηρίου στο 0,65 ευρώ από 0,60 ευρώ.

Ο κ. Σπίρτζης στη συνέντευξή του στο BHMAFM μίλησε και για τις αποκρατικοποιήσεις λέγοντας ότι «δεν μας βρίσκουν σύμφωνους αλλά είμαστε δέσμιοι της συμφωνίας» κάνοντας ειδική αναφορά στην παραχώρηση των αεροδρομίων λέγοντας ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους ενώ για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ είπε ότι ο διαγωνισμός αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

«Η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΔΙΣΥ και των περιφερειακών αεροδρομίων που προβλέπονται μέσα στη συμφωνία δεν μας βρίσκουν σύμφωνους σε σχέση με το πώς πρέπει να γίνονται οι ιδιωτικοποιήσεις και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στη χώρα μας, αλλά είναι δέσμευση της χώρας που πρέπει να τηρήσουμε και πρέπει να ολοκληρώσει αυτό το πρόγραμμα για να βγει από την κρίση μέσα στην επόμενη τριετία» είπε ο κ. Σπίρτζης .

protothema.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *