Επιστολή Μητσοτάκη στον ΟΗΕ – Ξεκάθαρο μήνυμα σε Ερντογάν: «Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις»

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις για να ξεκινήσει ο διάλογος ανάμεσα στις δύο χώρες έστειλε ο Πρωθυπουργός. «Σταμάτα τις προκλήσεις για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις» ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι ο Νίκος Δένδιας θα επιδώσει στον ΓΓ του ΟΗΕ επιστολή όπου παρουσιάζεται η έκνομη δραστηριότητα της Άγκυρας.

Πιο συγκεκριμένα, «σταματούν οι προκλήσεις και ξεκινούν οι συζητήσεις» ήταν οι έξι χαρακτηριστικές λέξεις που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Γιάνγκ Γιετσί, μέλος του πολιτικού γραφείου και διευθυντή της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η παράνομη δράση της Τουρκίας συνιστά διεθνή πρόκληση που απαιτεί διεθνή απάντηση και μόνη μας πυξίδα μπορεί να είναι το διεθνές δίκαιο».

Παράλληλα, εγκάλεσε την Τουρκία για ρητορική διαστρέφει την ιστορία και αλλοιώνει τη γεωγραφία, υπονομεύοντας τη νομιμότητα και με κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα παραδώσει επιστολή του στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Γκουτέρες στην οποία όπως τόνισε παρουσιάζεται και τεκμηριώνεται η έκνομη δραστηριότητα της Άγκυρας όπως και οι απειλές που αυτή διαμορφώνει για τη σταθερότητα της περιοχής μας.

 

economico.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *