Επειδη “μυρίζει” Άνοιξη και θα κάνουμε το γύρο της λίμνης…
..θεωρούμε χρήσιμο να μεταφέρουμε κάποιες από τις εικόνες που συναντήσαμε σε μία βόλτα μας με τα πόδια και μετά με το αυτοκίνητο, χθες το απόγευμα.
Φυσικά, δε θα σας παρουσιάσουμε κάτι καινούριο.
Επειδή, όμως, η πρώτη Ανοιξιάτικη μυρωδιά είναι ήδη εδώ, ελπίζουμε πως φέτος θα γίνει κάποια παρέμβαση στην πιο αγαπημένη διαδρομή της πόλης μας.
Ο γύρος της λίμνης -ως γνωστόν – προσελκύει καθημερινά εκατοντάδες περιπατητές, ποδηλάτες, τουρίστες με τα ΙΧ τους αλλά και επισκέπτες της Ιεράς Μονής Μαυριώτισσας και της Σπηλιάς του Δράκου.
Εχει επιλεγεί ως μία από τις ομορφότερες διαδρομές του Run Greece πανελλαδικά!
Το πρόβλημα με τις ρίζες των δέντρων…
Δεν έχουμε την τεχνογνωσία για το εάν και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί ολοκληρωτικά το πρόβλημα με τις ρίζες των δέντρων που κάνουν τη διέλευση λιγότερο ευχάριστη.
Θεωρούμε, όμως, επιβεβλημένη την παρέμβαση σε κάποια σημεία πριν γίνει κάποιο ατύχημα.
Η διέλευση των οχημάτων..
Θεωρούμε ουτοπικό να μιλάμε για ολική ή μερική απαγόρευση στη διέλευση οχημάτων (όπως κάποια χρόνια πριν), γι’ αυτό θα θέλαμε να επισημάνουμε την επικινδυνότητα που έχει η επιπόλαιη οδήγηση στη διαδρομή (τοσο από ΙΧ όσο και από ποδήλατα).
Τα όρια ταχύτητας αλλά και οι προτεραιότητες (πεζών, ποδηλάτων, ΙΧ) μάλλον πρέπει να γίνουν πιο σαφή…
Ιδιαίτερα στη διαδρομή μέχρι το Νοσοκομείο, η συνύπαρξη πεζών, ΙΧ (και στις 2 κατευθύνσεις, που μετά βίας χωράνε στον δρόμο) και ασθενοφόρων… απαιτεί περισσότερη επιτήρηση.
Οι παρακάτω εικόνες σίγουρα δεν συνδυάζονται με την ευχαρίστηση που σου προσφέρει η διαδρομή…
Φέτος ας της δώσουμε την προσοχή που της αξίζει!
Χ.Κ.