Η επανάσταση του λογισμικού «ανοικτού» κώδικα ξεκινά από τη Βουλγαρία

Η Βουλγαρία ψήφισε νόμο που προβλέπει ότι το λογισμικό που θα χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση και το Κράτος θα είναι open source.

To ZD Net, σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του βλέπει ότι η απόφαση της θέσπισης σχετικού νόμου στη Βουλγαρία, ενδέχεται να αποτελέσει το εφαλτήριο για την περαιτέρω καθιέρωση του open source, σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Είναι ευνόητο ότι μέλη της κοινότητας του ανοιχτού λογισμικού υποδέχθηκαν με χαρά την απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης, ενώ υπάρχει η εκτίμηση ότι αυτό μπορεί να είναι ένα πρώτο βήμα, ή ένα δοκιμαστικό στάδιο προτού να γίνει το open source λογισμικό κοινός τόπος σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Βουλγαρία ο νόμος άρχισε να έχει αποτελέσματα, αφού -σύμφωνα και πάλι με το ZD Net- έχει ξεκινήσει η προετοιμασία τριών εφαρμογών ανοιχτού λογισμικού, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της και η υπηρεσία που θα επιβλέπει τα έργα ανοιχτού λογισμικού.

Τα οφέλη από τη χρήση του ανοιχτού λογισμικού είναι ποικίλα και θα φανούν ξεκάθαρα από την κυβερνητική απόφαση στη Βουλγαρία, αποτελώντας ένα φωτεινό παράδειγμα για όλη την Ευρώπη. Μήπως ήρθε η στιγμή να γίνει κάτι αντίστοιχο και στη χώρα μας;

Πηγή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *