Ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία της Κοζάνης και πρόγραμμα εκμάθησης ξένων γλωσσών

Στη δημιουργία τμημάτων εκμάθησης ξένων γλωσσών για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις ξενοδοχειακές μονάδες των Γρεβενών και της Καστοριάς θα προχωρήσει η Περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Κωσταντίνος Κωνσταντόπουλος.

 

Όπως είπε, οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο πλαίσιο του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας, βρίσκονται σε διαδικασία μετεγκατάστασης σε άλλες χώρες της Ευρώπης και τους ενδιαφέρει άμεσα να μάθουν άλλες γλώσσες.

 

Η εκμάθηση ξένων γλωσσών όπως Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, γίνεται ήδη σε κάποιες περιοχές της χώρας και την ευθύνη διδασκαλίας έχουν αναλάβει ΜΚΟ, ενώ για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας θα υπάρξει και εμπλοκή της διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

 

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης δήλωσε ότι έως στιγμής δεν υπάρχει πρόθεση ούτε προγραμματισμός, τα παιδιά των προσφύγων που είναι σε διαδικασία μετεγκατάστασης, να ενταχθούν σε σχολεία της περιοχής.

Αυτό που εξετάζεται και θα γίνει πολύ σύντομα, είναι μόνο η δημιουργία ενός νηπιαγωγείου για τα μικρά προσφυγόπουλα.

Για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται ήδη σε κατοικίες, εντός και εκτός πόλεως της Κοζάνης, τόνισε ότι τα παιδιά τους θα ενταχθούν κανονικά στις σχολικές μονάδες της πόλης και ήδη υπάρχει πρόβλεψη να δημιουργηθούν δύο τάξεις υποδοχής, μία σε Δημοτικό σχολείο και μία σε Γυμνάσιο.

dikaiologitika.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *