Ένα βήμα εμπρός η κωπηλασία στην Καστοριά – Τοποθετήθηκε ένας σύγχρονος πύργος τερματισμού

Μπορεί η πόλη μας να έχει παράδοση χρόνων στο άθλημα της κωπηλασίας, στερείται όμως υποδομών και οργάνωσης τα τελευταία χρόνια τόσο από πλευράς φορέων, όσο και από πλευράς συλλόγων και ομίλων που σχετίζονται με αυτήν.

Χαμένες διοργανώσεις, χαμένες προπονήσεις ομάδων, χαμένοι ακόμα και αθλητές που αναγκάζονται να αγωνίζονται με ομίλους άλλων νομών προκειμένου να διασφαλίσουν τα απαραίτητα για την προετοιμασία τους…

Ένα βήμα μπροστά  έκανε, λοιπόν, σήμερα η κωπηλασία στην πόλη μας με την τοποθέτηση του σύγχρονου  πύργου τερματισμού στη Νότια παραλία. Πύργος που θα βοηθήσει σημαντικά στη διεκδίκηση και φιλοξενία μεγάλων αγώνων στα νερά της Ορεστιάδας.

Ο Δήμος έθεσε προτεραιότητα την αγορά και τοποθέτηση του συγκεκριμένου πύργου και να που από σήμερα μπορούμε να τον θαυμάζουμε.

Ένα βηματάκι έγινε. Μένουν πολλά ακόμη για την κάλυψη του χαμένου χρόνου και για τη δημιουργία εγκαταστάσεων που αρμόζουν σε μια πόλη – πυλώνα της κωπηλασίας, μέχρι να πανηγυρίσουμε.  Να σκεφτούμε μόνο πως δεν υπάρχει ούτε μια μικρή εξέδρα για τους θεατές…

Δυστυχώς η λογική δεν μπορεί να ερμηνεύσει γιατί έπρεπε να περάσει τόσος χρόνος ώστε να επενδύσουμε σε κάτι τόσο σημαντικό για τους αθλητές μας. Ίσως πρέπει να αρχίζουμε πλέον να ξεχωρίζουμε ποια πράγματα πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα για την εξέλιξη του τόπου μας…

Φωτογραφίες από το νέο πύργο τερματισμού:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ευχαριστήριο του Ν.Ο.Κ. για τον νέο πύργο τερματισμού.

Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς θα ήθελε να ευχαριστήσει από βάθους καρδιάς όλα τα στελέχη της σημερινής δημοτικής αρχής που συνετέλεσαν στην υλοποίηση ενός έργου που μέχρι πριν μερικούς μήνες φαινόταν σαν όνειρο. Ο Δήμαρχος κ. Κορεντσίδης, τήρησε στο ακέραιο την προεκλογική του δέσμευση, για την υλοποίηση του πύργου τερματισμού του κωπηλατικού στίβου ως πρώτη προτεραιότητα και σήμερα, είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να τον θαυμάζουμε και να νιώθουμε πραγματικά συγκίνηση για αυτό που μπορεί πλέον όλη η πόλη της Καστοριάς να καμαρώνει. Ένας πύργος τερματισμού που επιτέλους θα δώσει στην πόλη ξανά τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τη δεύτερη φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος κωπηλασίας το καλοκαίρι του 2020, μετά από δύο χρόνια απουσίας, τους δύο διασυλλογικούς αγώνες που θα διοργανώσει όπως κάθε χρόνο ο Ν.Ο.Κ. τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο του 2020, χωρίς πλέον τα ξακουστά “τσαντίρια” του παρελθόντος, που θα μείνουν στη μνήμη μας σαν μια άσχημη παρένθεση στα κωπηλατικά δρώμενα της πόλης.

Είναι πολλοί οι άνθρωποι-στελέχη της δημοτικής αρχής που προσπάθησαν τα μέγιστα για να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε όλους ανεξαιρέτως, χωρίς να αδικήσουμε κανέναν.

Ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς δεσμεύεται πως το στολίδι αυτό της πόλης δε θα το αφήσει αναξιοποίητο, αλλά θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να καταφέρει να φέρει στην πόλη κι άλλες μεγάλες διοργανώσεις, διεθνούς επιπέδου, προκειμένου να ξαναγίνει η Καστοριά μας ένα από τα μεγάλα διεθνή κωπηλατικά κέντρα, φέρνοντας χιλιάδες κόσμου στην πόλη μας. Η Καστοριά πλέον δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα άλλους Ευρωπαϊκούς κωπηλατικούς προορισμούς, και το μόνο πράγμα που της έλειπε, πλέον υπάρχει και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *