ΕΝ.ΔΗΜΟ: Βασικό ζήτημα προς επίλυση το κυκλοφοριακό της Καστοριάς

Ένα απο τα βασικά θέματα που αντιμετωπίζει η πόλη της Καστοριάς, είναι το ζήτημα του κυκλοφοριακού.

Σύμφωνα με τους ΕΝ.ΔΗΜΟ:

Κι ενώ έχουμε προτείνει ιδέες για να βελτιώσουμε την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης, εκεί που θεωρούμε ότι υπάρχει κυρίως πρόβλημα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε απο την άλλη και την οδηγική νοοτρόπια των ίδιων των κατοίκων.

Έτσι η έλλειψη parking του κέντρου, ενώ θα έπρεπε να μεταφράζεται σε πεζοπορία, χρήση του ποδηλάτου ή μέσων μαζικής μεταφοράς, μεταφράζεται σε διπλοπαρκαρίσματα, καβάλημα πεζοδρομίων, επικίνδυνα μικρομποτιλιαρίσματα, παρκάρισμα σε κάθε πιθανό άνοιγμα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι περιορίζουμε την ορατότητα για άλλους οδηγούς και την δημιουργία ενός κλίματος «κυκλοφοριακής νευρικότητας» που καταλήγει εύκολα, τουλάχιστον σε μικροατυχήματα..

Με το βίντεο αυτό καταγράφουμε αυτή τη πραγματικότητα που όλοι μας βιώνουμε καθημερινά, αλλά την κρατάμε για τον εαυτό μας νιώθοντας ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα για αυτό, επειδή δεν εξαρτάται απο εμάς, αλλά από τους άλλους…

 

 

Ήρθε η ώρα να καταλάβουμε ότι οι άλλοι είμαστε στην ουσία εμείς. Αυτή η μικρή εικονική βόλτα ξεγυμνώνει τις νοοτροπίες μας και την οδηγική μας κουλτούρα, που ακόμα και η καταστολή δεν μπορεί να την αλλάξει.

Όμως η ευαισθητοποίηση και η περιγραφή του αυτονόητου,σίγουρα μας βάζει σε σκέψεις για να καλλιεργήσουμε ένα σωστό συμπεριφορικά πνεύμα του δρόμου…

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *