Η εκδήλωση για την ανάδειξη της γούνας στη ΔΕΘ

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 8 το βράδυ στο κτίριο «Αιμίλιος Ριάδης» στο χώρο της  Δ.Ε.Θ. πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από το Υπουργείο Εξωτερικών, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την Ελληνική Ομοσπονδία  Γούνας σε συνεργασία με την Ε.Δ.Η.Κ.Α.  Α.Ε., με τίτλο «Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Ελληνικής Γούνας 2016-2020» στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας – Ρωσίας .

Στην εκδήλωση αυτή τριπλή ήταν η επιτυχία της ανάδειξης της Ελληνικής Γούνας . Θετικά και άμεσα ανταποκρίθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτριος  Μάρδας  στις προτάσεις για την στήριξη της εξωστρέφειας που κατέθεσε η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Τόνισε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την εξωστρέφεια του κλάδου και θεωρεί δεδομένη την υποστήριξη στα σχέδια όλων των μονάδων του Υπουργείου Εξωτερικών για την υποστήριξη της Ελληνικής επιχειρηματικότητας παρουσίας στο εξωτερικό.
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στήριξε το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Ελληνικής Γούνας 2016-2020, το οποίο κατατέθηκε πριν από λίγες μέρες στην Περιφέρεια και στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας Διαχειριστική Αρχή Δυτικής Μακεδονίας από τους εμπλεκόμενους φορείς Γούνας και την Περιφέρεια.

Επίσης, τόνισε ότι ξεκινάει η υλοποίηση του κατά προτεραιότητα από τους άξονες 1) Στήριξης των εργαζομένων, 2) Ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, 3) Πιστοποίησης της Ελληνικής Γούνας, 4) Εξωστρέφειας και συνεχίζεται με τους υπόλοιπους τέσσερις, οι οποίοι είναι και αυτοί απαραίτητοι για την ανάδειξη του κλάδου της Γούνας .

Τέλος, αναφέρθηκε στη σημασία της ενότητας του κλάδου.
Ακολούθησε επίδειξη μόδας με έτοιμα ενδύματα της εταιρίας Ε.Δ.Η.Κ.Α. Α.Ε., ενισχύοντας την προώθηση της Ελληνικής Γούνας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μετά από 40 χρόνια και αναδεικνύοντας έτσι ότι η Καστοριά και η Σιάτιστα αποτελούν πλέον το μοναδικό παραγωγικό κέντρο κατασκευής Γούνας στην Ευρώπη που αποτελεί το δεύτερο πυλώνα ανάπτυξης στην Δυτική Μακεδονία μετά την ενέργεια.

 

 

 

 

 

 

 

 

prlogos.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *