Ευκαιρία για κάθε κτηνοτρόφο η συμμετοχή στην αυριανή ημερίδα στο Δημαρχείο Καστοριάς
Την Πέμπτη στις 12:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριά ημερίδα με θέμα «Διατήρηση, ανάδειξη και εμπορική αξιοποίηση των αυτόχθονων φυλών Βοοειδών και Αιγοπροβάτων της περιφέρειας της Καστοριάς – H σημασία τους για την τοπική και εθνική οικονομία».
Για τη σημασία αυτής της ημερίδα αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής:
“Οι αρχέγονες φυλές που υπάρχουν στην περιοχή μας πρέπει να αναπτυχθούν, να πολλαπλασιαστούν, και να τύχουν τα οφέλη τα οποία δίνει η πολιτεία.”
Τόνισε πως “Ο πρωτογενής τομέας- γεωργία και κτηνοτροφία – θα πρέπει να αναπτυχθεί στο Δήμο, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη εποχή που δεν υπάρχουν εναλλακτικές μορφές εργασίας”, καταλήγοντας στα οφέλη τα οποία θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι από την ημερίδα της Πέμπτης.

Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καστοριάς κτηνοτροφικών και δημητριακών προϊόντων κ Μόσχος, επισήμανε πως “Το πρόγραμμα θα βοηθήσει τους παραγωγούς”, προσκαλώντας όλον τον κόσμο να συμμετάσχει.

Η ταμίας του αγροτικού συνεταιρισμού Καστοριάς κα Άννα Μόσχου, προσκάλεσε όλους τους κτηνοτρόφους να δείξουν ενδιαφέρον για την ημερίδα, όπου θα αναλυθεί λεπτομερώς η πενταετής επιστημονική υποστήριξη σε κάθε κτηνοτρόφο.
Ανακοίνωσε πως θα προσληφθούν 3 άτομα που θα ελέγχουν τις μονάδες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.
Ολοκλήρωσε την ομιλία της με το μήνυμα: “Διατηρώντας τις ελληνικές φυλές, διατηρούμε και την ποιότητα”
Το πρόγραμμα της Ημερίδας
(Reportage: Χρυσούλα Κυρατζή)
