Δείτε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της 104ης επετείου απελευθέρωσης της Καστοριάς

Δείτε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της 104ης επετείου απελευθέρωσης της Καστοριάς.

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Πρωί Ομιλίες στα Σχολεία Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης με θέμα το Ιστορικό της Απελευθέρωσης της Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό.
Προσκύνημα στα Ηρώα των Πεσόντων από τους μαθητές

Ώρα 18:00 Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτωνος και συγχοροστατούντων των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ.κ.Χρυσοστόμου και Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ στον Ι.Ν.Πολιούχου Αγίου Μηνά Καστοριάς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων Καταστημάτων, των Δημοτικών Καταστημάτων ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και Τραπεζών, καθώς και των ιδιωτικών καταστημάτων και των οικιών, από της ανατολής του ηλίου και μέχρι των πρωινών ωρών της επομένης της εορτής.

-Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, ΝΠΔΔ-NΠΙΔ και Τραπεζών από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης της εορτής.

Ώρα 07:00 Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Πολιούχου Αγίου Μηνά Προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ.Χρυσόστομου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών Ελασσώνος κ.κ.Χαρίτωνα και του Ποιμενάρχή μας κ. κ. Σεραφείμ.

Ώρα 08:00 Έπαρση της Σημαίας στην πλατεία Μακεδονομάχων με τη Διμοιρία Αποδόσεως Τιμών

Ώρα 09:45 Άφιξη επισήμων στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά, Πολιούχου της Πόλης.

Ώρα 10:20 Τέλος της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά.

Ώρα 10:25 Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Μηνά του Θαυματουργού και των Τιμίων Λειψάνων Αυτού προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Την πομπή θα συνοδεύουν οι Αρχές, τμήματα Στρατού, Αντιπροσωπείες Σχολείων και Οργανώσεων Νεολαίας και πολίτες, μέχρι τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 11:00 Άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς.

– Επίσημη Δοξολογία
– Προσφώνηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καστοριάς

Ώρα 12:00 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων στην Πλατεία Μακεδονομάχων

Κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο

-Απόδοση τιμών από την Μουσική της 9ης Ταξιαρχίας.
-Σιγή ενός λεπτού στη Μνήμη Αυτών που έπεσαν για την Πίστη και την Πατρίδα.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

-Πέρας τελετής

Ώρα 12:20 μ.μ. Παρέλαση ενώπιον της Α.Ε.του Προέδρου της Δημοκρατίας, στη Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου,της Στρατιωτικής Μουσικής της 9ης Ταξιαρχίας, των Αναπήρων και θυμάτων Πολέμου, τμήματος του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Ν. Καστοριάς, των μαθητών και μαθητριών της Α’θμιας και Β’ θμιας Εκπ|σης, των Οδηγών και Προσκόπων, τμημάτων του Στρατού,τμήματος της Αστυνομικής Δ/νσης Καστοριάς, των Οδηγών και Προσκόπων, Τοπικών Πολιτιστικών και Κοινωνικών Συλλόγων.

Ώρα 1:30 μ.μ. Επίσημη Τελετή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς με την παρουσία των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ.Μακεδονίας και Αρχών.

-Ανακήρυξη Επίτιμου Δημότη Καστοριάς της Α.Ε.του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου από τον Δήμαρχο Καστοριάς κ.Ανέστη Αγγελή

-Απονομή του Θυρεού της Περιφέρειας Δυτ.Μακεδονίας στην Α.Ε. στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο από τον Περιφερειάρχη Δυτ.Μακεδονίας κ.Θεόδωρο Καρυπίδη.

-Υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης των Δήμων Καστοριάς και Χάλκης.

Ώρα 17:00 -Υποστολή Σημαίας στην Πλατεία Μακεδονομάχων

Ώρα 17:30 Πανηγυρικός μεθέορτος Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό.
Ώρα 18:00 Μεταφορά της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Μηνά εν πομπή από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά με τη συνοδεία Πολιτιστικών Συλλόγων με παραδοσιακές στολές.Λαμπαδηδρομία στις πλατείες και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης

Ώρα 20.00 μ.μ. Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκδήλωση στο Πλαίσιο του εορτασμού της 104ης Απελευθέρωσης της Καστοριάς στο Αμφιθέατρο της ΕΔΗΚΑ.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *