Το δύσκολο κυνήγι του σταυρού – (φανταστική ιστορία)

Μια νέα εβδομάδα ξεκινά. 25 μέρες απέμειναν μέχρι την ώρα της αλήθειας. Η μάχη σκληρή κι άνιση, αν δεν μπορείς να πληρώσεις Bannerακι, δήθεν συνέντευξη ή ραδιοφωνικό χρόνο.  Κάθε βλέμμα, κάθε κουβέντα μπορεί να είναι +1. Παπούτσια, τηλέφωνο, λεφτά, κάρτες, κλειδιά και βουυρ στον αγώνα.

 

-Γεια! Τι κάνεις; 

-Καλά, εσύ; 

-Τι νέα; Όλα καλά;

-Καλά, τα ίδια μωρέ όπως τα ξέρεις. Όπως όλοι κι εμείς…εσείς; 

-Κι εμείς τα ίδια…Να, τρέξιμο τώρα με τις εκλογές. Κάτσε να σου δώσω και μια καρτούλα…με όλο το θάρρος, ξέρεις, υπολογίζω σε εσένα. 

-Εχμ, καλή επιτυχία (κοιτάζει την καρτούλα) ….Βρασίδα!! Χαιρετισμούς!

-Ευχαριστώ, επίσης! Τα λέμε! 

Ο Βρασίδας αποχωρεί χαϊδεύοντας διακριτικά το πακετάκι με τις εναπομείνασες γυαλιστερές κάρτες που τύπωσε σε προσφορά και κουβαλά παντού μαζί του πιο ευλαβικά και από τα κλειδιά του. Ένα χαμόγελο ικανοποίησης σχηματίζεται αυτόματα στα χείλη του. Για τον πιθανό σταυρό; Για το ότι  δεν χρειάστηκε να θυμηθεί το όνομα του συνομιλητή του; Αν τον γνώριζε τελικά από κάπου… Μπρος, Συνεχίζουμε, σκέφτηκε. Ο δρόμος είναι μεγάλος, όπως και η στρατηγική μου.

Δύσκολες μέρες για την οικογένεια του Βρασίδα. Η γυναίκα του σχεδόν δεν μιλιέται με την συνάδελφο στο κατάστημα. Έχει κι εκείνη υποψήφιο τον σύζυγό της σε άλλο συνδυασμό και οι κοκορομαχίες είναι σύνηθες φαινόμενο, πλέον, μεταξύ τους όταν κάθονται σε γειτονικά ταμεία. Αφού τις πήραν χαμπάρι μέχρι και οι πελάτες και αποφεύγουν να περνάνε από εκείνα τα ταμεία όσο έχουν αυτές οι δύο βάρδια. Μια φορά η Κούλα έβαλε μια καρτούλα του συζύγου της στην σακούλα με τα ψώνια μιας ηλικιωμένης πελάτισσας. Είδε την κίνηση η Σούλα από δίπλα, τεντώθηκε, να βάλει και μία του δικού της. «Και μην πεις κουβέντα«, είπε απειλητικά στην Κούλα, «γιατί θα πω τι κάνεις στον υπεύθυνο.». Μούγκα η Κούλα. Κι αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά περιστατικά που συμβαίνουν καθημερινά μεταξύ των δύο φανατισμένων γυναικών στο super market. Θα θυμούνται καιρό όσοι παρακολούθησαν την συνάντηση μπροστά από τη μαναβική του Βρασίδα, του Τάκη και των δύο συζύγων τους. Έφτασαν να πετούν τις ζουμερές κατακόκκινες ντομάτες με λίγα μαρούλια ο ένας στον άλλο. Ευτυχώς ήταν μεσημέρι κι έλειπε ο υπεύθυνος για φαγητό, αλλιώς θα είχαν απολυθεί και οι 2 μαζί.

Ο Βρασίδας μένει με τη γυναίκα του και τα 2 τους παιδιά σε ένα διαμέρισμα κάτω από το σπίτι των γονιών του. Καλός άνθρωπος λένε όσοι τον γνωρίζουν. Καλός, αλλά άτυχος. Δεν ήταν έξυπνος να βολευτεί στο δημόσιο, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι, εκείνα τα χρόνια της ελπίδας και τρέχει τώρα λίγο στα μήλα, λίγο με τη γούνα, λίγο κανένα μερεμέτι… ό,τι μπορεί για να ζήσει την οικογένειά του με αξιοπρέπεια.

Οι γονείς του Βρασίδα λείπουν σε εκδρομή στην Αιδηψό με το ΚΑΠΗ. Μαζί με τα μαγιό πήραν και από 10 κάρτες του γιου τους, για να μοιράσουν στο λεωφορείο. «Προσέξτε μην τις χάσετε, μην σας πέσουν εκεί στα ιαματικά που θα πάτε και πάνε οι κάρτες…χάθηκαν. 150€ οι 1000 κόστισαν κι αυτό επειδή μου έκανε ειδική τιμή το παιδί στο τυπογραφείο. Τις κάρτες και τα μάτια σας και να μην γυρίσετε αν δεν τις δώσετε όλες. Μία σε κάθε ζευγάρι, μην ξεχαστείτε. Α! Να περάσετε καλά!», ήταν οι κουβέντες του Βρασίδα όσο φόρτωνε τις βαλίτσες στο λεωφορείο λίγο πριν από την αναχώρηση του ΚΑΠΗ.

«Συμφορά! Ο πατέρας του οδηγού δεν κατεβαίνει με το αντίπαλο ψηφοδέλτιο;  Μπορεί και όχι», έδιωξε γρήγορα την άσχημη σκέψη από το μυαλό του και φίλησε πεταχτά τους ηλικιωμένους γονείς του που είχαν δώσει τη μισή τους σύνταξη για να συνεισφέρουν στην εκτύπωση αυτών των καρτών, χώρια για την φωτογράφιση. Παρά λίγο δεν θα πήγαιναν σε αυτή την εκδρομή οι άνθρωποι. Ευτυχώς, όμως, ο Βρασίδας χωράει -αν και με  με δυσκολία- ακόμη,  στο κοστούμι που φορούσε όταν πάντρεψε τον Μήτσο κι έτσι δεν θα αγοράσει νέο.

Το κοστούμι αυτό είναι ότι απέμεινε τελικά από αυτή την κουμπαριά γιατί ο Μήτσος είναι υποψήφιος -και μάλιστα στην πρώτη γραμμή, σχεδόν σωματοφύλακας του αρχηγού – με τον βασικό αντίπαλο του δικού του συνδυασμού. Πιάστηκαν στα χέρια, λένε οι κακές γλώσσες της γειτονιάς, οι πρώην αδελφικοί φίλοι και κουμπάροι. Τα λόγια που ακούστηκαν εκείνο το βράδυ…βαριά κι ασήκωτα. Δύσκολο να τα ταξιδέψει ο χρόνος στα μονοπάτια της λήθης. Λες και μάζευαν τόσα χρόνια σάκους με κακίες και προσβολές ο ένας για τον άλλο και ήρθε η αφορμή να τους ανοίξουν κι ό,τι πάρει ο χάρος.

Άσχημη εξέλιξη και για τα ίδια τα παιδιά τους που έκαναν παρέα από μικρά. Η κόρη του Βρασίδα είχε μάλιστα σχέση με τον γιο του Μήτσου. Πήγαιναν λένε για αρραβώνα όταν με το καλό τελείωνε εκείνη το λύκειο, για να μη μιλά άλλο η γειτονιά. Τώρα όμως έφτασαν στο σημείο να κάνουν unfollow (!!) ο ένας τον άλλο…διαγράφοντας και τις κοινές τους φωτογραφίες.

Ευτυχώς με την υποψηφιότητα του Βρασίδα γνώρισε τον ανιψιό του επικεφαλής του συνδυασμού. Καλό παιδί. Μπήκε αμέσως και στην ομάδα της νεολαίας. Ανταλλάσσουν μηνύματα μέχρι το ξημέρωμα, τάχα για πάρτι και άλλες δράσεις για νέους. «Από κοντά να τον έχεις, μπορεί να πει καλή κουβέντα στον πατέρα του να με βάλει Αντιδήμαρχο. 1700€ τον μήνα είναι αυτά», της είπε ο Βρασίδας μεταξύ σοβαρού και αστείου, ένα βράδυ μετά το φαγητό, όταν κατάλαβε ότι η κόρη του επικοινωνεί με τον ανιψιό του αρχηγού τακτικότατα. «Πώς θα σε σπουδάσω στη Θεσσαλονίκη που θέλεις; Χάθηκαν τόσες σχολές στην Καστοριά; Να μην έχουμε και άλλα νοίκια; Στις εκλογές αυτές στηρίζω το μέλλον μας!»

Η μικρή ανέλαβε να πείσει τους συμμαθητές της σε σχολείο και φροντιστήριο να ψηφίσουν Βρασίδα. Δεν χρειάστηκε να μοιράσει καρτούλες, γιατί έκανε έναν λογαριασμό για τον πατέρα της στο Tik Tok. Ανέβαζε βίντεο με τον Βρασίδα κοστουμαρισμένο μπροστά από τα αξιοθέατα της πόλης. Μες στο Ενυδρείο. Έξω από την σπηλιά. Μέσα στον Ναό.

Νάτος ο Βρασίδας ψαρεύει στην λίμνη (χωρίς κοστούμι)…αλήθεια, πόσες ώρες περίμεναν μέχρι να πιάσει ένα ψάρι για να το συμπεριλάβει στο βίντεο. Καλός ψαράς ο Βρασίδας, άρα καλός Δημοτικός Σύμβουλος.

Νάτα και τα πλάνα από το καφενείο, όπου πίνει το εσπρεσσάκι κάθε μέρα με την παρέα. Στηρίζει τα καταστήματα της πόλης ο Βρασίδας.

Νάτος και στο πανηγύρι του χωριού, στο τραπέζι με δυο σουβλάκια κρατώντας ένα ποτήρι ρετσίνα. Να φαίνονται στο πλάνο και οι συνυποψήφιοι, με τους οποίους δεν έχει κάτι να πει, ούτε πολυσυμπαθεί, για να πει την αλήθεια, αλλά δεν πρέπει να το δείξει δημόσια και να χαλάσει την εικόνα της δεμένης ομάδας πριν τις εκλογές.

Μετά ένα βίντεο στο χωράφι. Κοντινό να μαζεύει μήλα ο Βρασίδας μες στο λιοπύρι. Ένα στραβοπάτημα κι έπεσε από την σκάλα στην προσπάθειά του να φανεί πιο πειστικός. Ανέβασε την σκηνή η μικρή στο βίντεο. Λίγο – πολύ έγινε viral το βίντεο αυτό, σε αντίθεση με όλα τα άλλα τα σοβαρά που πάτωσαν και πήρε feedback από φίλους της ότι θα  ψηφίσουν Βρασίδα (αν πάνε να ψηφίσουν, δηλ) μόνο και μόνο για το βίντεο αυτό. Ο Βρασίδας δεν χρειάστηκε να το μάθει αυτό, γιατί δεν χειρίζεται καλά την τεχνολογία.

Σήμερα είναι ιδιαίτερη μέρα…στις 8 θα γίνουν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου. 1200€ τον μήνα το νοίκι, συν κάμποσα για τον εξοπλισμό, συν χαρτζιλίκι στους υπαλλήλους, συν τις ταμπέλες και τα φυλλάδια. Επένδυση κανονική, ζήτησαν και 30€ οικονομική ενίσχυση από κάθε υποψήφιο για τον αγώνα. Οι ελπίδες όμως πολλές. Στα εγκαίνια, λοιπόν, πήγαν όλοι μαζί. Γύρισαν και οι γονείς του Βρασίδα από την Αιδηψό (απόλαυσαν μπάνιο στα ημίθερμα, μοίρασαν και όλες τις καρτούλες στο γκρουπ με επιτυχία μετά από γλέντι στα Πλατάνια). Φώναξαν από το πρωί την κομμώτρια στο σπίτι , έβαλαν τα καλά τους και έφτασαν από νωρίς να πιάσουν μπροστά θέση. Εκεί που δείχνουν οι κάμερες, νάτοι έπιασαν στασίδι και οι 5+ ένας ( ο ίδιος ο Βρασίδας) .

«Τον βλέπεις αυτόν εκεί με το πράσινο σακάκι;», ρώτησε χαμηλόφωνα ο Βρασίδας τη μητέρα του… «Έχει γίνει η ουρά του αρχηγού, πηγαίνει παντού μαζί του και φαίνεται πάντα δίπλα του. Όποιο άρθρο κι αν ανοίξεις θα δεις τη φάτσα του» . 

Κραυγές ενθουσιασμού και ένα παρατεταμένο χειροκρότημα διακόπτουν τις γεμάτες ζήλια, σκέψεις του Βρασίδα. Το κινητό του δημοσιογράφου είναι στραμμένο τώρα προς τα εκείνον και την οικογένειά του. Πρέπει να φανεί ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ευτυχισμένος και εκστασιασμένος στο πλάνο.

Οι μέρες περνάνε γρήγορα. Η 8η Οκτωβρίου είναι πλέον τόσο κοντά. Ευτυχώς ο Βρασίδας και η Κούλα, η σύζυγός του, έκατσαν και έγραψαν σε ένα σπιράλ τετράδιο, με 4 θέματα, όλους τους πιθανούς ψηφοφόρους του Βρασίδα. Συμμαθητές, συναδέλφους, τριτοξαδέρφια από χωριά του Δήμου, τον μαραγκό που τους κορόιδεψε στην τιμή της κουζίνας όταν παντρεύτηκαν, τους γονείς των συμμαθητών των παιδιών τους από το νηπιαγωγείο μέχρι την ομάδα μπάσκετ του γιου τους, τους γείτονες, το delivery boy που φέρνει την συνηθισμένη πίτσα σπίτι, τον περιπτερά… όλους! Πάνω  από 800 ονόματα έγραψαν στο τετράδιο αυτό, πάνω – κάτω. Επειδή δεν είχαν τα τηλέφωνα επικοινωνίας όλων αυτών, επιδόθηκαν με τη βοήθεια των παιδιών τους, σε ένα ανελέητο ψάξιμο του σωστού προφίλ στο FB, μετά add φιλίας και ένα μήνυμα χαιρετισμού στο messenger. Πάντα με την καρτούλα -σε ψηφιακή μορφή- σε πρώτο πλάνο.

Το μήνυμα (προφορικό – γραπτό, σε πολύ γνωστούς – λίγο γνωστούς) πάντα το ίδιο: «Συμμετέχω στον συνδυασμό του κ. επικεφαλής. Ζητώ την ψήφο σου. Υπολογίσω σε σένα.»

Ο Βρασίδας σημείωνε διακριτικά δίπλα στο όνομα καθενός ένα Σ, ένα Μ ή ένα Ο.

Σ = ΣΙΓΟΥΡΑ

Μ= ΜΠΟΡΕΙ

Ο= ΟΧΙ

Συνολικά μέτρησε, με βάση τις απαντήσεις που έπαιρνε από όσους ζητούσε χωρίς ενδοιασμό  την ψήφο τους…

450 Σ

320 Μ

20 Ο

«Τα καταφέραμε! Βγαίνουμε Κούλαααα», φώναζε περιχαρής ο Βρασίδας μια εδομάδα πριν από τις εκλογές. Με 450 Σίγουρες ψήφους μια θέση την έχει σίγουρη…αν εκλεγεί ο συνδυασμός του μπορεί να διεκδικήσει και θέση ευθύνης, έμμισθη, εύκολα!

 

Τι έγινε λοιπόν με τον Βρασίδα; Πώς τα πήγε στις εκλογές; 

 

Ο Βρασίδας κυκλοφορούσε από το πρωί μέχρι το βράδυ σε δρόμους προσπαθώντας να συναντήσει μέχρι και τον τελευταίο πιθανό ψηφοφόρο του που ίσως ξέχασε να καταγράψει στο «τετράδιο του θριάμβου» του, όπως το αποκαλούσε.

Μεθυσμένος από την ιδέα της προσωπικής επιτυχίας, και φυσικά πεπεισμένος για τον θρίαμβο του συνδυασμού στον οποίο συμμετείχε, αισθανόταν 10 πόντους ψηλότερος από ότι ήταν συνήθως, ένιωθε μια ανεξήγητη υπεροψία απέναντι στους συμπολίτες του και μέχρι πριν από λίγο καιρό φίλους του. Διέγραψε με μανία και με ένα προσβλητικό  επίθετο, από τη λίστα του, τον φίλο και χρόνια γείτονά του επειδή  «τόλμησε» να τον ρωτήσει γιατί να ψηφίσει εκείνον και τον συνδυασμό του; Τι έχει να δώσει στην πόλη η ομάδα αυτή και τι στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Βρασίδας. Σε τι υπερτερούν έναντι των άλλων 800 που είναι υποψήφιοι, συνολικά; «Ακούς εκεί! Να τολμήσει να μου πει εμένα τέτοια πράγματα ο Νάσος πριν καν να προλάβω να του ζητήσω σταυρό. Λες και δεν με ξέρει τόσα χρόνια, δεν γνωρίζει πόσο έντιμος, εργατικός και καλός οικογενειάρχης είμαι. Θα αμφισβητήσει εμένα και τον αρχηγό, ο Νάσος Ωραιόπουλος! Για δες θράσος που έχει ο κόσμος σήμερα, φίλε μου!», μονολογούσε ο Βρασίδας διαγράφοντας από τη λίστα- όχι μόνο του τετραδίου- τον πρώην φίλο του.

Η Κυριακή των εκλογών δεν άργησε να ξημερώσει.

Ο Βρασίδας δεν έκλεισε μάτι αποβραδίς. Θα πήγαινε εκείνος και η γυναίκα του έξω από όσα περισσότερα εκλογικά μπορούσαν, από τις 7 το πρωί, μήπως και κερδίσουν καμιά ψήφο που δεν είχαν υπολογίσει.

«Κακό πράγμα η αποχή. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν θα πάει να ψηφίσει τελικά ο άλλος, τι κι αν σου υποσχέθηκε σταυρό», σκεφτόταν με ένα μούδιασμα ο Βρασίδας πριν πάρει θέση έξω από το πρώτο εκλογικό. Ελάχιστη σημασία έδωσε στο ότι κάμποσοι από όσους είχε κατατάξει στο «Σ» στη λίστα του, έμπαιναν από την άλλη πόρτα μόλις συναντιόντουσαν τα βλέμματά τους από μακριά.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ο Βρασίδας βρέθηκε στο τελευταίο εκλογικό κέντρο.

«Ψ-Ω, πάει κι αυτό. Τσάμπα ήρθα, 20 άνθρωποι ψηφίζουν όλοι κι όλοι εδώ. Χαμένος χρόνος» σημείωσε ένα τικ στο στη λίστα με τα εκλογικά κέντρα που είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί. Προς μεγάλη του απογοήτευση μπήκε εκείνη την στιγμή να ψηφίσει ο Νάσος Ωραιόπουλος. Ο Βρασίδας γύρισε επιδεικτικά την πλάτη του αγνοώντας τον φίλο του που είχε προλάβει να του πει με  πρόσχαρο τρόπο: «Καλησπέρα! καλή επιτυχία Βρασίδα. Ξέρω καλά ποιος είσαι κι αυτό δεν αλλάζει».

Ο Βρασίδας έφυγε μονολογώντας κοσμητικά επίθετα για τον Νάσο.

Η αγωνία του κορυφωνόταν.

Όλη η οικογένεια συγκεντρώθηκε γύρω από την 65αρα τηλεόραση στο σαλόνι του σπιτιού του Βρασίδα. Νικητής από την πρώτη εβδομάδα δεν ανακηρύχθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, όμως αυτό ελάχιστα ένοιαζε τον Βρασίδα που έβραζε να μάθει πόσους σταυρούς συγκέντρωσε συνολικά. Οι ώρες περνούσαν βασανιστικά αργά. Οι μισοί κοιμήθηκαν στους καναπέδες, ο παππούς ροχάλιζε δυνατά την στιγμή που εμφανίστηκε η λίστα με τους σταυρούς των υποψηφίων. Ο Βρασίδας έψαχνε το όνομά του με την αγωνία να έχει μουδιάσει όλο του το σώμα. «Η μεγάλη στιγμή της αναγνώρισης», σκέφτηκε όταν διέκρινε το όνομά του ανάμεσα στα εκατοντάδες άλλα…

Καρπούζης Βρασίδας 10

10;;;; Τι 10 είναι αυτό; 10 εκατοντάδες; 10 20άδες; Λάθος του συντάκτη; Δεν είναι δυνατόν να είναι 10! Ο άλλος έχει 580!

Η πίεση του Βρασίδα ανέβηκε κατακόρυφα. Τα πόδια του έτρεμαν. Το τηλεφώνημα στο πολιτικό γραφείο επιβεβαίωνε αυτό το 10 με το εξής σχόλιο: «Εμ, όταν φέρνετε 10 σταυρούς πώς να βγούμε από την πρώτη Κυριακή; Τς Τς!! Δεν αξίζει κάτι τέτοιο στον αρχηγό μας»

Ο Βρασίδας ένιωσε ένα τεράστιο βάρος να πλακώνει το στήθος του και την ανάσα του να κόβεται. Τα αμήχανα βλέμματα της οικογένειάς του τον διαπερνούσαν περισσότερο κι από το πιο δυνατό λέιζερ του κόσμου. Ήθελε να ανοίξει η Γη να τον καταπιεί.

«Μα πως ήταν δυνατόν;» Δεν του είχε περάσει ούτε σαν σκέψη από το μυαλό αυτό το τρομερό σενάριο. 10 σημαίνει ότι δεν τον ψήφισαν ούτε κοντινοί συγγενείς.

Η νύχτα εκείνη ήταν, αν όχι η δυσκολότερη, μια νύχτα που θα θυμάται για όλη του τη ζωή. Αμίλητος, καθισμένος σε μια γωνιά, άνοιγε το τετράδιό του, μετρούσε και μονολογούσε «10; Τι 10;!», όλο το βράδυ.

Το μεσημεράκι που ακολούθησε, έλαβε mail με τις ψήφους που πήρε από κάθε εκλογικό ξεχωριστά. 9 σταυρούς πήρε από το 75ο όπου ψηφίζουν τα Κ και έναν σταυρό στο 89ο των «Ψ-Ω».

Το 10αρι του Βρασίδα δεν ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να βρει κανείς στη λίστα με τα 800 ονόματα υποψηφίων. Υπήρχε και 5 και 4 και 2! Ναι 2! «Αυτό κι αν είναι ρεζίλι!», σκέφτηκε ο Βρασίδας όταν το είδε κι ένιωσε καλύτερα.

Στον συνδυασμό το κλίμα έγινε πολύ βαρύ για εκείνον και τους άλλους που δεν έφεραν πολλές ψήφους τελικά στον αρχηγό. Ο Βρασίδας με το ζόρι μπορούσε να μιλήσει πλέον στον μέχρι πριν από λίγες ημέρες φιλικότατο επικεφαλής. «Είναι το άγχος, μην παρεξηγείς», έσπευδε να δικαιολογήσει το επιτελείο του την συμπεριφορά του αυτή.

Ο Βρασίδας ένιωθε τύψεις κι ενοχές που δεν βοήθησε στην εκλογή από την πρώτη Κυριακή. Ένιωθε ακόμα πιο πιστός από αυτή την ιστορία στον συνδυασμό και κυρίως στον αρχηγό που τον τίμησε εκείνη την ημέρα στο καφενείο να τον συμπεριλάβει στη λίστα με τους αξιόλογους υποψηφίους του.

Κάλεσε τον αρχηγό στο τηλέφωνο να τον ρωτήσει αν χρειαζόταν τη βοήθειά του κι εκείνος απαίτησε να μην τον ξαναενοχλήσει μέχρι να κερδίσουν τις εκλογές.

«Όσοι έχετε κάτω από 50 είστε στη λίστα των αποτυχημένων», του είπε και του το έκλεισε στα μούτρα. Ο Βρασίδας έβραζε από θυμό.

Την Κυριακή ψήφισε στην κάλπη τον άλλο διεκδικητή της νίκης…από αντίδραση, από οργή στο πρόσωπο του ανθρώπου που εμπιστεύτηκε και πίστεψε. 

Τελικά ο συνδυασμός που συμμετείχε ο Βρασίδας Καρπούζης έχασε την 2η Κυριακή. Ο Βρασίδας ένιωσε μια περίεργη ανακούφιση. Ξαφνικά ήταν σαν να βρήκε τον παλιό του εαυτό. Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ζητήσει συγγνώμη και να ευχαριστήσει τον φίλο του Νάσο Ωραιόπουλο. Μήνες μετά, μια μέρα εκεί που έπαιζαν τάβλι σε μια καφετέρια, ο Βρασίδας γύρισε και ρώτησε τον Νάσο γιατί τον ψήφισε τελικά σε εκείνες τις εκλογές…

Ο Νάσος απάντησε με περίσσια ειλικρίνεια ότι θα υποστήριζε την απόφαση του φίλου του όσο κι αν δεν συμφωνούσε με αυτή. Με την ερώτησή του εκείνη τότε προσπάθησε να τον ταρακουνήσει. Να τον κάνει να αναρωτηθεί αν όντως αξίζει να ζητάει την ψήφο του κόσμου. Η αντίδρασή του Βρασίδα  επιβεβαίωσε τον φόβο του Νάσου για την απογοήτευση που ερχόταν. Προσπάθησε να τον προστατεύσει, να του δείξει έστω τον τρόπο να ζητάει ψήφους.

 


Γιατί καλά παιδιά γύρω μας υπάρχουν πολλά….καλοί, άξιοι, εργατικοί, δοτικοί, ανιδιοτελείς και συνεπείς επίδοξοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, λίγοι.  Σκεφτείτε πόσοι παρουσιάζονται όσο περνάει ο καιρός στα συμβούλια, ακόμα κι αν έχουν τιμηθεί από τους συνδημότες τους.

Μην γίνετε «Βρασίδας» οι υποψήφιοι (έστω κι αν μετράτε περισσότερο από το αστείο 10). Μιλήστε μας πρώτα για τις γνώσεις σας και ικανότητές σας για θέσεις αποφάσεων, τον προγραμματισμό του συνδυασμού σας και μετά επικαλεστείτε μια παλιά γνωριμία και συμπάθεια.

Τρομάζουμε, πλέον, όταν μας χαιρετάει πιο θερμά κόσμος, μήπως απαιτήσει την ψήφο μας…

 

****Το παραπάνω κείμενο είναι προϊόν μυθοπλασίας με στόχο να ταρακουνήσει τους υποψηφίους για τα «Σ» που νομίζουν ότι μαζεύουν. Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι απλά συμπτωματική.****

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *