Δήμος Καστοριάς: Αποπληρώθηκαν επιτέλους τα δεδουλευμένα 18 εργαζόμενων Παιδικών Σταθμών

Αποπληρώθηκαν τα δεδουλευμένα 18 εργαζόμενων Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καστοριάς, συνολικής αξίας 94.000€.

Θεωρούμε πολύ σημαντικό το γεγονός αυτό, λαμβάνοντας υπόψη την αξία και το βαθμό δυσκολίας της εργασίας σε Παιδικούς Σταθμούς, δε θεωρούμε όμως πως πρόκειται για μια εξέλιξη, άξια αποθέωσης και σοβαρή απόδειξη τακτοποίησης των οικονομικών του Δήμου.

Αναλογιζόμενοι το άγχος και τις δυσκολίες των οικογενειών των εργαζομένων αυτών όλο αυτό το διάστημα που παρέμειναν απλήρωτοι και παρακολουθώντας ταυτόχρονα στη Διαύγεια την συνεπή πληρωμή των αμοιβών (και των υπερωριών- εξόδων μετακίνησης), Δημάρχου, Αντιδημάρχων, Ειδικών Συμβούλων-Συνεργατών, υπαλλήλων άλλων δομών και εταιριών του Δήμου(βλέπε Μακεδνός, Ορεστιάς κλπ) , τις προσλήψεις μεγάλου αριθμού υπαλλήλων καθαριότητας ΥΕ για έκτακτες ανάγκες πυροπροστασίας με συμβάσεις ΙΔΟΧ (μάλιστα με εξαιρέσεις που δεν βγαίνουν στους δρόμους για καθαρισμό ή στα απορριμματοφόρα, ως αρμόζει η ειδικότητα πρόσληψής τους), βλέποντας στους λογαριασμούς της ΔΕΗ αυξήσεις υπέρ Δήμου και χωρίς να ξεχνάμε τις απολύσεις συμβασιούχων στην αρχή της θητείας της Δημοτικής Αρχής…θεωρούμε πως η αποπληρωμή δεδουλευμένων υπαλλήλων -και μάλιστα παιδικών σταθμών- είναι δεδομένη, αποτελεί προτεραιότητα και μόνο λύπη προκαλεί η καθυστέρησή της.

Ειδικά φέτος που σε όλες αυτές τις δύσκολες συγκυρίες, για περιοχές όπως η δική μας, όπου δεν γίνονται έργα υποδομής και άλλα έξοδα σε πολιτιστικά – αθλητικά δρώμενα, αντιλαμβανόμαστε όλοι πως είναι ευκαιρία να εξοικονομηθούν χρήματα που θα βουλώσουν τρύπες του παρελθόντος και του μέλλοντος.

Το Δελτίο Τύπου του Δήμου Καστοριάς

Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων της, όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί η νέα Δημοτική Αρχή, αποπληρώθηκαν οι εργαζόμενοι των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καστοριάς.

Πρόκειται για δεδουλευμένα 18 εργαζόμενων, συνολικού ποσού 94.000 ευρώ, το οποίο αποπληρώθηκε σε δύο δόσεις, μία τον περασμένο Απρίλιο και μία στα τέλη Ιουλίου.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα αποδίδει το συμμάζεμα των οικονομικών του Δήμου Καστοριάς, υπογράμμισε ότι επιλύοντας καθημερινά, ανέγγιχτα και διαχρονικά ζητήματα έχουμε θέσει ως προτεραιότητα, πέρα από τη φροντίδα και τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, μία παρόμοια πορεία εξυγίανσης και ανάπτυξης για όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα του Δήμου Καστοριάς.

Ενώ όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας & Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς, κ. Αθανάσιος Ρήμος, δόθηκε λύση σ’ ένα ακόμη χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε για πολλά χρόνια τους ανθρώπους αυτούς και πλέον θα υπάρχει η δυνατότητα εξασφάλισης και της τακτικής πληρωμής τους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *