Δημιουργία νέου φράχτη και ενίσχυση του υφιστάμενου στον Έβρο, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο

Τη δημιουργία νέου φράχτη αλλά και την ενίσχυση του υφιστάμενου στον Εβρο στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

 

Όπως τόνισε ο υπουργός, κοινή διαπίστωση Στρατού, ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικού και Frontex ήταν η ανάγκη νέου φράχτη στα ευάλωτα σημεία των χερσαίων τμημάτων της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την τοποθέτησή του στο Υπουργικό, αναφέρθηκε στην απόπειρα παράνομης εισβολής, από 28.02.2020 έως 28.03.2020  μεγάλου αριθμού ατόμων από διάφορα σημεία των ποτάμιων και χερσαίων συνόρων του Έβρου την  οποία απέτρεψαν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ελληνικού Στρατού.

 

Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, στην επιτυχία αυτή συνέβαλαν: Η ύπαρξη του υφιστάμενου φράχτη που κατασκευάστηκε το 2012 και η άριστη συνεργασία των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ελληνικού Στρατού, με τη συνδρομή και στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος και της FRONTEX.

 

 

«Κοινή διαπίστωση  αυτών των Σωμάτων είναι ότι υφίσταται ανάγκη για νέο τεχνητό εμπόδιο, νέο φράχτη, στα ευάλωτα σημεία των χερσαίων τμημάτων της ελληνοτουρκικής μεθορίου. Η διαπίστωση αυτής της ανάγκης οδήγησε στην απόφαση για ενίσχυση του υφιστάμενου και κατασκευή νέου τεχνητού εμποδίου με πολλαπλό χαρακτήρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

Οπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας:

 

Πρώτον, θα συμβάλει στην άμυνα της χώρας και στην προστασία των συνόρων μας.

Δεύτερον, θα λειτουργήσει και ως αντιπλημμυρικό έργο. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύονται οι τοπικές καλλιέργειες αλλά και οι γειτονικοί οικισμοί από πλημμυρικά φαινόμενα που συχνά σημειώνονται στην περιοχή. Θα εκτελεστούν επίσης χωματουργικά έργα και θα δημιουργηθούν νέοι δρόμοι που θα εξυπηρετούν τον Ελληνικό Στρατό και την Ελληνική Αστυνομία και θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και από τους αγρότες της περιοχής, οι οποίοι έχουν καλλιέργειες κατά μήκος του ποταμού. Επιπλέον, σε πολλά σημεία του νέου φράχτη δημιουργούνται νέα αναχώματα αντιστήριξης ώστε να δοθεί η δυνατότητα συντήρησης και επιτήρησής του.

 

Το έργο κατασκευής έχουν αναλάβει από κοινού οι 4 από τις 5 μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 63 εκατομμύρια ευρώ περίπου και η παράδοσή του θα γίνει τμηματικά σε διάστημα 5 έως 8 μηνών από σήμερα.

 

omadaalithias.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *