Οι «Δήμιοι» καθάρισαν βιτρίνες άδειων καταστημάτων στη Μητροπόλεως

Οι «Δήμιοι» συνέχισαν τις εθελοντικές δράσεις τους στην πόλη της Καστοριάς, σήμερα Κυριακή, με τον καθαρισμό των βιτρίνων άδειων καταστημάτων της Μητροπόλεως.

 

Είναι γνωστό πως η σημερινή εικόνα της Μητροπόλεως δε θυμίζει σε τίποτα τις ένδοξες εποχές, όπου η κεντρικότερη οδός της πόλης συγκέντρωνε την αγορά της Καστοριάς.

Σήμερα, η πλειοψηφία των καταστημάτων παραμένει άδεια και σε άσχημη κατάσταση αισθητικά.

Οι «Δήμιοι» κάλεσαν τα μέλη τους και όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στην δράση «ας καθαρίσουμε τα στοιχειωμένα καταστήματα της Μητροπόλεως«.

Ανεξάρτητα από το πόσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό- ακόμα κι ένας αρκεί ώστε να γίνει κάτι καλό- θα προβληματιστούμε με το γεγονός ότι η κατάσταση είναι τέτοια ώστε χρειάζεται μια εθελοντική ομάδα να πάρει την πρωτοβουλία να καθαρίσει ιδιωτική περιουσία.

Το συμπέρασμα μας λοιπόν από αυτή την δράση, φανταζόμαστε και η βαθύτερη ουσία της, είναι πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση στην πόλη μας αν καθένας αναλάμβανε αυτό που του αντιστοιχεί,για αρχή, έστω!

Να φροντίζει/καθαρίζει/καλλωπίζει την περιουσία του και να μην περιμένει την παρέμβαση του Δήμου ή άλλων φορέων για το λόγο αυτό. Να μάθει να αγαπάει τον χώρο του και αυτό που κάποτε του έφερνε, ίσως του φέρει και αύριο ένα πολυπόθητο εισόδημα

Αύριο θα απαιτούμε από εθελοντές να καθαρίσουν το χιόνι στις αυλές των σπιτιών μας, να ξαραχνιάσουν τα πατζούρια ή να βάψουν τα σπίτια μας; 

Προφανώς κι ο Δήμος με τη σειρά του μπορεί να παρέμβει με π.χ. μια καλαίσθητη παρέμβαση στις βιτρίνες άδειων καταστημάτων της Μητροπόλεως (θυμάστε που ο Σύλλογος «Ομόνοια» είχε κολλήσει αφίσες της Καστοριάς στα άδεια καταστήματα πριν καιρό;) και το σημαντικότερο…να απαιτεί από εκείνους που κολλάνε διαφημιστικές αφίσες όπου βολεύονται, να τις κατεβάζουν όταν πραγματοποιηθεί το δρώμενο, για να μη ρυπαίνουν. Να καθαρίζουν μάλιστα το σημείο, αν χρειάζεται. 

Ένα μεγάλο «μπράβο» στους «Δήμιους» είναι απαραίτητο προκειμένου να συνεχίσουν τις όμορφες ιδέες για την βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας.

Ας είναι αυτή η δράση τους η αρχή του σοβαρού προβληματισμού..

Χ.Κ.

 

Το μήνυμά τους:

 

Άξιζε πραγματικά τον κόπο.
Με περίσσια ενέργεια και όρεξη καθαρίσαμε όσο μπορούσαμε αρκετά μαγαζιά της Μητροπόλεως και όχι μόνο.
Οι αφίσες και τα σελοτειπ που αφαιρέθηκαν ήταν πάρα πολλα.
Αναρίθμητες και οι αράχνες.
Φυσικά και δεν λάμπουν 100%.
Υπάρχει πολύ δουλειά για να γίνει ακόμη και θα επιστρέψουμε δριμύτεροι.
Η κεντρική ιδέα όμως της δράσης ειναι ο κάθενας μας να φροντίζει τη γειτονιά του και την ιδιοκτησία του. Κατ επέκταση θα έχουμε
μία ομορφότερη και καθαρότερη πόλη!
Τουλάχιστον όχι εγκαταλελειμενη.
Ευχαριστουμε όλους τους περαστικούς και τους κατοίκους που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 🤗🌍❤️🏘️🏠                 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *