Η « Αποστολή» στηρίζει τους ακρίτες της Καστοριάς

Με πολλαπλές δράσεις συνεχίζει ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τη στήριξης του στους ακρίτες. Κλιμάκιο του οργανισμού με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, ταξίδεψε,  με την ευγενική χορηγία της Aegean  Airlines,  στην Καστοριά και σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη παρέδωσε δέματα αγάπης σε 150 οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης, επισκέφθηκε σχολεία στο Νεστόριο και την Μεσοποταμία ενώ παράλληλα συνεχίστηκε η μεγάλη πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια, σε συνεργασία με την 100% ελληνική εταιρία ΜΕΓΑ και τα Sani Sensitive.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ  μιλώντας, τόσο στους μαθητές των σχολείων όσο και στην μεγάλη ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τη νόσο Alzheimer  στο Επιμελητήριο της πόλης, εξέφρασε τις  ευχαριστίες  στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνύμο για την αγάπη που δείχνει στους ακρίτες της Καστοριάς και παρουσίασε το συστηματικό φιλανθρωπικό έργο που πραγματοποιεί η Εκκλησία της Ελλάδος σε μια ακόμη κρίση που περνά η χώρα μας .

Οφείλω, είπε χαρακτηριστικά, «ευγνωμοσύνη στην «Αποστολή» για την παρουσία της  στη Μητρόπολή μας, για τη διανομή σχολικού υλικού σε μαθητές των συνόρων καθώς και των δεμάτων αγάπης σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες καθώς και για τις δωρεάν εξετάσεις – τεστ μνήμης από το επιστημονικό προσωπικό του «Καρέλλειου – Πρότυπη Μονάδα Alzheimer» ».

Ο Κωνσταντίνος  Δήμτσας  αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα λέγοντας  ότι « σήμερα δεν ξέρουμε που πηγαίνουμε και τι θα ξημερώσει αύριο. Ξέρουμε μόνο ότι υπάρχει φτώχεια, δυσκολία, ανεργία, ανασφάλεια, έλλειψη σεβασμού του προσώπου του συνανθρώπου μας, εκμετάλλευση και πίεση».

Ακόμη αναφέρθηκε στην προσπάθεια της «Αποστολής» υπενθυμίζοντας ότι μέλημα του Αρχιεπισκόπου είναι οι ακρίτες που η εκκλησία δεν ξεχνά και στηρίζει. «Αυτές τις δύσκολες περιόδους», είπε χαρακτηριστικά, « πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι  η πατρίδα μπαίνει πάνω από όλους  και όλοι μαζί προσπαθούμε από κοινού».

Η Διευθύντρια του «Καρελλείου» κ.Ευθυμιοπούλου Κατερίνα στην ομιλία της ανέφερε ότι στόχος της πανελλαδικής εκστρατείας είναι «η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου προκειμένου να επιτυγχάνεται η έγκαιρη διάγνωση της νόσου Alzheimer  η οποία είναι αποφασιστικής σημασίας για τον ασθενή και τους οικείους του γιατί τους επιτρέπει: να ξεκινήσουν έγκαιρα φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές θεραπείες, να προγραμματίσουν το μέλλον με τη ρύθμιση νομικών, ιατρικών και οικονομικών θεμάτων, να εκπαιδευτούν ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την καθημερινότητά τους, να μειώσουν το συνολικό κόστος φροντίδας λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής».

 

protothema.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *