Ανησυχητικά ποσοστά σχολικής βίας

Υψηλά και ανησυχητικά ποσοστά σχολικής βίας μετά από έρευνα που παρουσιάστηκε στο απολογιστικό συνέδριο, της Κεντρικής Επιστημονικής Επιτροπής (Κ. Ε. Ε. ) των Πράξεων «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης Φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού»  υπό την παρουσία του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη.

Τα ερωτηματολόγια της έρευνας συμπλήρωσαν ανώνυμα και ηλεκτρονικά 3. 682 μαθητές της πρωτοβάθμιας και 31. 602 της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Αν και στο ερώτημα για την ασφάλεια ή ανασφάλεια στο Σχολείο η πλειοψηφία των μαθητών με ποσοστό 70% δηλώνει ότι αισθάνεται «ασφάλεια» στο Σχολείο,  υπάρχει ένα μικρό ποσοστό 5,5%, που οι μαθητές δηλώνουν ότι αισθάνονται «ανασφάλεια» στο σχολείο.

Τα αποτελέσματα γίνοντα πιο ανησυχητικά καθώς 65% των μαθητών δηλώνει πως έχει αντιληφθεί αν κάποιος/α συμμαθητής/τρια έχει πέσει θύμα εκφοβισμού ή βίας από άλλα παιδιά του σχολείου ενώ μόλις το 28% δηλώνει ότι ποτέ δεν έχει παρακολουθήσει bullying συμμαθητών/τριών του.

Τέλος το 66% των μαθητών δηλώνει ότι ποτέ δεν έχει ασκήσει βία αλλά δυστυχώς ένα αξιοσημείωτο ποσοστό των 29% δηλώνει ότι έχει ασκήσει βία από σπάνια έως πολύ συχνά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *