“Η ανεύθυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταδικάζει και τη ΔΕΗ” – Ερώτηση 27 Βουλευτών της Ν.Δ. που συνυπέγραψε η Μαρία Αντωνίου

Δ.Τ.: Η ΔΕΗ είναι ο βασικός παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας και οποιαδήποτε δυσμενής εξέλιξη οδηγεί στον ξαφνικό θάνατο της ενεργειακής ευστάθειας της χώρας, με τραγικές συνέπειες για τον παραγωγικό ιστό και τους πολίτες.

 

Την επισήμανση αυτή κάνουν 27 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με Ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή, ρωτώντας τον αρμόδιο Υπουργό για το ποιο είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός υγιούς και διαφανούς περιβάλλοντος ανταγωνισμού στην παραγωγή και διάθεση ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, που θα οδηγήσει σε ενεργειακή ασφάλεια και σε μείωση του λογαριασμού στους πολίτες και στις παραγωγικές δραστηριότητες.

 

Στην Ερώτηση, την οποία συνυπογράφει η Μαρία Αντωνίου, υπογραμμίζεται ότι εδώ και δεκατρείς μήνες η οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ και η αξία της επιχείρησης έχουν υποβαθμιστεί δραματικά, ενώ παράλληλα το αρμόδιο Υπουργείο αδυνατεί να εντοπίσει στο σύνολό τους τα νοικοκυριά σε δυσχέρεια που αυξήθηκαν  το τελευταίο έτος.

 

Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπενθυμίζουν ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση της ΝΔ, με σειρά πρωτοβουλιών και την έκδοση των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων, είχε θεσπίσει και διευρύνει το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), από το οποίο είχαν επωφεληθεί περισσότεροι από 460.000 καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Αντιθέτως, η προτροπή του κ. Αλέξη Τσίπρα και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους πολίτες “να μην πληρώνουν”, από την εποχή που ήταν αντιπολίτευση, έχει δημιουργήσει σήμερα τραγικά προβλήματα στον βασικό παραγωγικό πυλώνα ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ ΑΕ).

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *