Ανανεωμένη εμφάνιση για την ιστοσελίδα του δήμου Καστοριάς

Νέα μορφή στην – μάλλον παραδοσιακή έως σήμερα – ιστοσελίδα του δήμου

Νέα… εμφάνιση, αλλά και πιο εύχρηστο τρόπο λειτουργίας θα έχει η ιστοσελίδα του δήμου Καστοριάς από το νέο έτος, μετά την απόφαση του αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης , Μιχάλη Μπινιάκου, να προχωρήσει σε διαγωνισμό για τη δημιουργία νέου ιστολογίου, καθώς το υφιστάμενο, μάλλον… παραδοσιακό, αλλά και ελάχιστα λειτουργικό, μπορεί να χαρακτηριστεί. Ήδη, η εταιρία που μειοδότησε στην προκήρυξη και ανέλαβε τη δημιουργία του site απέστειλε τρία πρότυπα στον δήμο προκειμένου να επιλέξει αυτό που ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες του, ενώ το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η διάρθρωσή του. Το νέο ιστολόγιο αναμένεται να παραδοθεί τον πρώτο μήνα της επόμενης χρονιάς.

«Βασικός σκοπός είναι το νέο site να γίνει πιο εύχρηστο, πιο ευανάγνωστο, αλλά και πιο ελκυστικό για τους δημότες. Θέλουμε να συμβαδίζει με τις σύγχρονες αντιλήψεις για τις επικοινωνίες, όμως, εκεί που δίνουμε περισσότερη βαρύτητα, είναι στην παροχή πληροφοριών ώστε να μπορούν οι πολίτες εύκολα και γρήγορα να αντλούν τις πληροφορίες που θέλουν. Επίσης, θέλουμε να αυξήσουμε τη διαφάνεια και να δώσουμε τη δυνατότητα στο δημότη να επικοινωνεί μαζί μας, καταθέτοντας τα παράπονά του, τις αιτήσεις του ή τις προτάσεις του, των οποίων την εξέλιξη θα μπορεί να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο», εξήγησε ο κ. Μπινιάκος.

Χρησιμοποιώντας το νέο ιστολόγιο οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε πολλές από τις υπηρεσίες του δήμου χωρίς να χρειάζεται να τις επισκεφθούν αυτοπροσώπως, λαμβάνοντας όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για τις διαδικασίες και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για οποιαδήποτε συναλλαγή τους.

Γιάννα Λούσιου

 

sentra.com.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *