Οι Αμπελόκηποι θα αποκτήσουν Απινιδωτή – Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο χρήσης του

Το χωριό των Αμπελοκήπων θα αποκτήσει ένα φορητό,  υπερσύγχρονο, πλήρως  αυτοματοποιημένο απινιδωτή, με όλα τα απαραίτητα παρελκόμενα ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης σε όλους τους ανθρώπους.

Ο  Εξωτερικός Απινιδωτής θα αποκτηθεί στο πλαίσιο της Βασικής Υποστήριξης της ζωής των πολιτών. Βασική υποστήριξη της ζωής, είναι η υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών, δηλαδή της αναπνοής και της κυκλοφορίας με απλά μέσα, μέχρι να φθάσει η εξειδικευμένη βοήθεια.

Ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (ΑΕΑ) είναι μια μικρή, ελαφριά, αξιόπιστη συσκευή, που ανιχνεύει αυτόματα τον καρδιακό ρυθμό και έχει την ικανότητα, βάσει προγραμματισμού, να καθορίσει αν απαιτείται απινιδισμός (χωρίς παρέμβαση από τον χειριστή). Φορτίζεται αυτόματα και προτρέπει τον χειριστή με φωνητικές οδηγίες στα ελληνικά να χορηγήσει ηλεκτρική ενέργεια, με σκοπό την επαναλειτουργία της καρδιάς.

Τον Απινιδωτή μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο πολίτες με πιστοποιημένη εκπαίδευση στη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (Β-ΚΑΑ) και στη χρήση ΑΕΑ, εκπαίδευση η οποία παρέχεται, είτε σε ειδικό πιστοποιημένο σεμινάριο αναγνωρισμένο από την ΕΕΚΑΑΝ του ΚΕΣΥ, είτε στο πλαίσιο πιστοποιημένης από το ΚΕΣΥ επαγγελματικής κατάρτισης, σύμφωνα πάντοτε, με τη σχετική Υπουργική Απόφαση Υ4Α/οικ.15576 «ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ(ΚΑΑ)», με την οποία και καθορίσθηκε ότι πέραν της υποχρεωτικής εκπαίδευσης όλων των επαγγελματιών υγείας στη Βασική Υποστήριξη ζωής και στην Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση (ΑΕΑ), δύναται να εκπαιδευτούν και οι μη επαγγελματίες υγείας (πολίτες).

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 22-01-2020, στο λύκειο Άργους Ορεστικού, όπου επιπροσθέτως έγιναν και μαθήματα πρώτων βοηθειών σε: α)Θέση ανάνηψης (ασφαλείας) και β) πνιγμό από ξένο σώμα.

Το σεμινάριο χρήσης Απινιδωτή για το χωριό των Αμπελοκήπων το παρακολούθησαν και πήραν την πιστοποίηση χρήσης του οι:

1)Αβτζόγλου Στέλιος

2)Βάμβα Ματίνα

3)Μήτικας Κων/νος

4)Ξανθοπούλου Γεωργία

         

 

 

ampelokipoi-press.gr
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *