Ακυρώνεται η συγκέντρωση χρημάτων για την ηλικιωμένη που έχασε την σύνταξή της στο Άργος Ορεστικό

Μια ηλικιωμένη κυρία στο Άργος Ορεστικό είχε την ατυχία, να χάσει το ποσό των 700€, λίγο μετά την ανάληψη που έκανε η ίδια από ΑΤΜ της περιοχής. Η Εθελοντική Εργασία Καστοριάς και τα ΜΜΕ έσπευσαν να δημοσιοποιήσουν το γεγονός, με ταυτόχρονη έκκληση για το αυτονόητο…  Την επιστροφή του ποσού αυτού, από όποιον (και αν) τα βρήκε στον δρόμο.

Όπως έγινε γνωστό, τα 700€ είναι η όλη σύνταξη της ηλικιωμένης, με την οποία θα περνούσε τις γιορτές αλλά και τον μήνα.

Όσο περνούσαν οι ώρες και νεότερο δεν υπήρχε για τα απολεσθέντα, ενεργοποιήθηκαν 2 κουμπαράδες στο Άργος Ορεστικό και ένας στην Καστοριά, προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό και να παραδοθεί στην ηλικιωμένη.

Όμως, σήμερα, η παρακάτω ανακοίνωση (από την οικογένεια της κυρίας) ήρθε να ανατρέψει την ροή της ιστορίας:

Θα πρέπει να σεβαστούμε την επιθυμία της οικογένειας! Η συγκέντρωση χρημάτων ακυρώνετΑΙ.

«Η οικογένεια της κυρίας που απώλεσε τα χρήματα της σύνταξης στο Άργος Ορεστικό ευχαριστεί όλους τους φορείς και τους πολίτες για τη συμπαράσταση και την άμεση κινητοποίηση για την ανεύρεση και την επιστροφή των χρημάτων, αλλά δεν επιθυμεί τη συγκέντρωση χρημάτων από τους πολίτες. Ευχαριστούμε πολύ και καλή χρονιά.»

 

Τι θα γίνει με τα χρήματα που έχουν ήδη συγκεντρωθεί;

Όσοι-ες αφήσατε ήδη χρήματα καλό θα είναι να επιστρέψετε να τα πάρετε. Στην αντίθετη περίπτωση τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν στο να καλυφθούν ανάγκες οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη.

 

 

Κι εδώ αναρωτιόμαστε:

Πόσο εύκολα ενεργοποιείται ένας κουμπαράς σήμερα; Η σύμφωνη γνώμη της οικογενείας δεν είναι βασική προϋπόθεση για να ξεκινήσει μια τέτοια διαδικασία, ώστε να μην αγγίξει/ξεπεράσει κάποια όρια;

 

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσοι έσπευσαν να στηρίξουν την δύσκολη στιγμή της ηλικιωμένης (και άπορης υποθέτουμε) συμπολίτισσάς μας.

Είναι εκείνοι που αποδεικνύουν ότι η αλληλεγγύη και η προσφορά είναι έννοιες που υπάρχουν γύρω μας και φωτίζουν την δύσκολη εποχή που βιώνουμε. Είναι ό,τι απέμεινε, ακόμη, στην μικρή κοινωνία μας.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *