5 Ασυνόδευτοι Αφγανοί έφηβοι έφτασαν σε ξενοδοχείο της Καστοριάς (; )

Tο πρόγραμμα στέγασης ασυνόδευτων παιδιών 12-17 ετών επεκτείνεται στη Δυτική Μακεδονία με πέντε εφήβους από το Αφγανιστάν να φιλοξενούνται από την Πέμπτη σε ξενοδοχείο της Καστοριάς. Το εν λόγω ξενοδοχείο είχε φιλοξενήσει και πάλι πρόσφυγες, τότε που στα τέλη Αυγούστου δήμος και περιφέρεια δήλωναν άγνοια για την φιλοξενία τους.

Το ξενοδοχείο συμμετείχε σε διαγωνισμό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ο οποίος φιλοξενεί 272 παιδιά σε 6 ξενοδοχεία της χώρας από τα συνολικά 3050 ασυνόδευτα παιδιά ,υπηκόους τρίτων χωρών που βρίσκονται στην χώρας μας. Στο ξενοδοχείο της Καστοριάς ενδέχεται να αυξηθεί ο αριθμός τους έως τα 25.Τη διαχείρισή τους μαζί φυσικά με το Δ.Ο.Μ. έχει αναλάβει η Μ.Κ.Ο. Ηλιαχτίδα.

Στην Αιανή ο αριθμός των φιλοξενούμενων εφήβων από το Πακιστάν ανέρχεται στους 21, ηλικίας 15-17 ετών και ενδέχεται να φτάσει τα 35.Η Μ.Κ.Ο. Άρσις έχει αναλάβει επαγγελματικά τη διαχείριση των παιδιών παρέχοντας υπηρεσίες σε 24ωρη βάση με τον τοπικό αστυνόμο της Αιανής να πιάνει δουλειά την πιο κατάλληλη στιγμή….
Ιωάννα Παπαδημητρίου

 

prlogos.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *