Χριστούγεννα ή Εορτούγεννα;

Τελικά έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν πραγματικά γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα; Γιορτάζουμε την γέννηση του Θεανθρώπου Χριστού ή απλά γιορτάζουμε κάτι χωρίς να ξέρουμε τι;

Στις μέρες μας ετοιμαζόμαστε για τις εορτές των Χριστουγέννων με εκδηλώσεις, ετοιμασίες, τραπέζια, γαλοπούλες και γλυκά. Στολίζουμε τα σπίτια μας, τους δρόμους, τα πάντα με στολίδια και φωτάκια.

Ψωνίζουμε παιχνίδια, ρούχα, δώρα, φαγητά και εννοείται θα βγούμε να διασκεδάσουμε ως το πρωί. Ποτέ δεν βλέπουμε αν κάποιος συνάνθρωπός μας έχει ανάγκη, γιατί ποτέ δεν προλαβαίνουμε να τον δούμε, και ας αυτός βρίσκεται μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

Έτσι όμως γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα; Αυτό θα ήθελε και ο Χριστός που υποτίθεται τιμούμε.

Σε καμία περίπωση το να βγαίνουμε, να ξενυχτάμε, να τρώμε και να πίνουμε μέχρι τελικής πτώσης, ή να στολιζόμαστε δεν είναι τα Χριστούγεννα που θα ήθελε ο Χριστός.

Η Θεία Λειτουργία για τα Χριστούγεννα θα ξεκινήσει στις 05:00 ώρα, αλλά εμείς δε θα έχουμε γυρίσει ακόμα από την νυκτερινή μας έξοδο.

Με το που σηκωθούμε θα πάμε στο οικογενειακό τραπέζι (αν υπάρχει ακόμα στις μέρες μας) να φάμε μέχρι σκασμού και μετά να ξαπλώσουμε γιατί μας περιμένει η μεγάλη έξοδος το βράδυ για διασκέδαση.

 

 

Και κάπως έτσι φτάνουμε να λέμε ότι εορτάζουμε τα Εορτούγεννα, αφού μόνοι μας βαπτίσαμε αυτές τις εορτές, ως μια ευκαιρία για διασκέδαση, φαγητό και κατανάλωση.

Βέβαια υπάρχουν και οι άλλοι που ξέρουν και γιορτάζουν τα Χριστούγεννα. Λίγοι αλλά υπάρχουν ακόμα και στις μέρες μας.

Στο χέρι μας είναι να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, ή τα Εορτούγεννα…

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *