Οι 3 δεξιότητες του ιδανικού εργαζoμένου σύμφωνα με τις επιχειρήσεις

Ένα μείγμα δεξιοτήτων οφείλουν να έχουν οι σύγχρονοι εργαζόμενοι, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της ManpowerGroup με τίτλο «Προσωπικές Δεξιότητες για την ανάδειξη ταλέντου στην εργασία» για το 2016.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, ο συνδυασμός των δεξιοτήτων που χαρακτηρίζει τους εργαζομένους κάθε γενεάς (Baby Boomers, Generation X, Millennials) περιλαμβάνει ποιότητες, όπως ο πραγματισμός, η ευελιξία στην ομάδα εργασίας και το πνεύμα συνεργασίας. Oι τρεις δημοφιλέστερες προσωπικές δεξιότητες που απαιτούνται από τις εταιρείες είναι η επίλυση προβλημάτων, την οποία επιλέγουν επτά στους δέκα σχεδόν εργοδότες (69%), η προσήλωση στον στόχο (58%) και η συνεργασία (57%). Και ενώ ένας στους δύο εργοδότες θεωρούν ότι δεν υπάρχουν προσωπικές δεξιότητες που σχετίζονται αποκλειστικά με μία συγκεκριμένη γενιά, το ένα τρίτο διαχωρίζει τις ψηφιακές δεξιότητες και τις αποδίδει ειδικά στην γενιά των Millenials.

Όσο για τον κρισιμότερο παράγοντα επιτυχίας στο εργασιακό περιβάλλον για τα ταλέντα τα προσεχή τέσσερα έτη, οι απαντήσεις εστιάζουν στους εξής τρεις: τη ρευστότητα σε ποσοστό 56% των εργοδοτών, την συνεχή εκμάθηση (29%) και την κινητικότητα (15%).

 

Οι προκλήσεις

Στο πλαίσιο της έρευνας καταγράφηκαν, επίσης, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μεγαλύτερες εταιρείες σε σχέση με τα ταλέντα. Η κυριότερη από αυτές είναι η διακράτηση των ταλέντων από τις εταιρείες που στοχεύουν να διαφοροποιηθούν και να παραμείνουν ανταγωνιστικές στην αγορά και αφορά τέσσερις στους δέκα ερωτώμενους (37%). Παράλληλα, το 27% υποστηρίζει ότι η βασική πρόκληση είναι η ανάπτυξη του ταλέντου του προσωπικού, ενώ το 18% η προσέλκυση νέων ταλέντων με στόχο τη διαμόρφωση επιτυχημένων στρατηγικών.

 

πηγη

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *