26 Νοεμβρίου: Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving Day)

Η Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving Day) γιορτάζεται σήμερα Πέμπτη 26 Νοεμβρίου. Πρόκειται για μια ετήσια παραδοσιακή γιορτή που γίνεται στη Βόρεια Αμερική  και ανήκει στην κατηγορία των φεστιβάλ της σοδειάς. Ανάλογα φεστιβάλ διοργάνωναν πολλοί αγροτικοί πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο.

Με τη γιορτή των ευχαριστιών απονέμονται ευχαριστίες προς το Δημιουργό για τα αγαθά που αποκόμισε ο καθένας στο τέλος της σοδειάς. Η πρώτη γιορτή των ευχαριστιών εορτάστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα σε περιοχές του σημερινού Καναδά. Από τις αρχές του 17ου αιώνα ο γιορτασμός άρχισε να γίνεται και σε περιοχές των σημερινών ΗΠΑ.

Γενικά, η καθιέρωση της Γιορτής ξεκίνησε από τους πρώτους Ευρωπαίους αποίκους. Οι απαρχές της ανάγονται στις γιορτές που διοργάνωναν οι πρώτοι άποικοι μόλις έφταναν στη νέα ήπειρο, ως ευχαριστήριο προς το Δημιουργό για την ασφαλή άφιξή τους.

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 και στην Καστοριά θα εορταστεί η ημέρα των Ευχαριστιών(Thanksgiving Day) όπως κάθε χρόνο από την ΕλληνοΑμερικανική Ένωση Καστοριάς.

Δείτε την πρόσκληση εδώ

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *