Τα Ιωάννινα προετοιμάζονται εντατικά για τα φετινά Χριστούγεννα – Η Καστοριά ακούει;

Όσο στην Καστοριά προσπαθούμε να συμφωνήσουμε τι θα προτείνουμε, τελικά, στα ανταποδοτικά έργα του TAP για τονΔήμο μας, ο καιρός περνά και η Χριστουγεννιάτικη (και καρναβαλική) περίοδος πλησιάζει με ταχείς ρυθμούς.

 

(επιμέλεια: Χρυσούλα Κυρατζή)

 

Την ίδια στιγμή….

Τα Ιωάννινα – πανέμορφη γειτονική πόλη με τουριστική ανάπτυξη που ανταγωνίζεται δυναμικά την Καστοριά – φαίνεται πως έχει αποφασίσει φέτος να κάνει τη διαφορά με πρόγραμμα και εκδηλώσεις που θα θαυμάσει όλη η Ελλάδα.

 

Των φρονίμων τα παιδιά…

 

Επειδή δε θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη «αντιγραφή» με την αρνητική έννοια, θα προτείναμε να παραδειγματιστούμε από την οργάνωση και τη μελέτη του Δήμου Ιωαννιτών…

 

Έχουν ήδη προγραμματιστεί…

Όπως μας ενημερώνει ο super-fm  σε «μικρό Παρίσι» προβλέπεται να μετατραπεί φέτος τα Χριστούγεννα η γειτονική πόλη, με χιλιάδες λαμπάκια να κάνουν τη«νύχτα μέρα», δίνοντας χαρά σε κατοίκους, φοιτητές και φυσικά χιλιάδες τουρίστες που αναμένεται να κατακλύσουν την πρωτεύουσα της Ηπείρου.

 

66.500 Ευρώ για λαμπάκια θα κάνουν τα Γιάννενα «μικρό Παρίσι»..και έμπνευση, φυσικά, για χιλιάδες Χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες….

 

Μια πόλη φωτισμένη και γιορτινή για τους κατοίκους της κι έναν ελκυστικό εορταστικό περιβάλλον τουριστικών διακοπών για τους επισκέπτες της επιδιώκει ο Δήμος Ιωαννιτών να αποτελέσουν τα Γιάννενα τα φετινά Χριστούγεννα. Ο εορταστικός στολισμός φέτος εμπλουτίζεται και σχεδιάζεται με τρόπο ώστε το αποτέλεσμα να είναι αντάξιο ενός τουριστικού προορισμού, όπως είναι τα Γιάννενα.

Στη σημερινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε σχεδόν ομόφωνα (καταψήφισε μόνο ο κ. Μαλάμος), την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τη διάθεση μια σημαντικής πίστωσης 66.500 ευρώ ώστε «να έχουμε μια πόλη φωτεινή και γιορτινή που να καλωσορίζει τους επισκέπτες, καθώς αναγνωρίζουμε την τεράστια συμβολή της τουριστικής ανάπτυξης στην αύξηση του τοπικού παραγόμενου οικονομικού προϊόντος, ιδιαίτερα στις συνθήκες της κρίσης», όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής, Νίκος Γκόλας.

Ο νέος εξοπλισμός που θα προμηθευτεί ο Δήμος Ιωαννιτών θα είναι πλέον τεχνολογίας LED όχι μόνο για εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και για να περιοριστούν κατά πολύ οι φθορές που έχει ο συμβατικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν όλα τα προηγούμενα χρόνια και ο οποίος παρουσιάζει κάθε χρόνο φθορά άνω του 60%.
Έτσι θα δημιουργηθεί στο Δήμο μια υποδομή που θα μπορεί να συντηρείται, να ανανεώνεται και να εμπλουτίζεται κάθε χρόνο, ώστε να επεκτείνονται χρόνο με το χρόνο οι περιοχές κάλυψης εορταστικού στολισμού. Ο νέος εξοπλισμός θα διατεθεί στην πόλη των Ιωαννίνων με έμφαση στις πιο επισκέψιμες περιοχές, ενώ δεν «ξεχνιούνται» και οι Δημοτικές Ενότητες στις οποίες θα διατεθεί ο παλιός εξοπλισμός.

 

Η μελέτη δεν περιλαμβάνει απλά ένα ποσό για τα λαμπάκια, αλλά ολοκληρωμένο, μελετημένο πλάνο τοποθέτησής τους σε οδούς και πλατείες της πόλης….

 

«Κατ’ αρχήν οι περιοχές στολισμού που επιλέχθηκαν εντός της πόλης είναι οι εξής:
Α. Ο άξονας από Μώλο έως ξενοδοχείο Βυζάντιο.
Β. Μικρά πάρκα κατά μήκος του προηγούμενου άξονα.
Γ. Βασικές οδοί της πόλης (Ανεξαρτησίας – Βηλαρά – 28ης Οκτωβρίου – Ναπ. Ζέρβα – Πυρσινέλλα – ΚΑ Φεβρουαρίου).
Δ. Πεζόδρομοι.
Ε. Πλατεία Πάργης.
Ζ. Στολισμός κεντρικής πλατείας.

Με στόχο να υπάρχει μια αισθητικά αναβαθμισμένη εορταστική ατμόσφαιρα που θα «θερμάνει» τη διάθεση των κατοίκων και θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών, η διακόσμηση και ο φωτισμός δεν θα είναι ίδια σε όλη την έκταση του στολισμού, αλλά θα είναι προσαρμοσμένα ώστε να «δένουν» αρμονικά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής.

Έτσι για παράδειγμα στον μεγάλο άξονα από τον Μώλο έως το ξενοδοχείο Βυζάντιο θα στολιστούν με «ψείρα» LED όλα τα δέντρα εκατέρωθεν του άξονα, καθώς και τα δέντρα και οι θάμνοι στα μικρά πάρκα αυτού του άξονα.

Σε άλλους δρόμους θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα, όπως για παράδειγμα στην οδό Ανεξαρτησίας όπου θα τοποθετηθούν φωτεινά αστέρια στα ψηλά φωτιστικά. Ιδιαίτερος θα είναι ο φωτισμός σε κάθε πεζόδρομο, ενώ μια ξεχωριστή και πρωτότυπη εορταστική πρόταση θα αποτελέσει η κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

Είναι γνωστό πως η Δημοτική Αρχή επενδύει συστηματικά στην αναβάθμιση και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος των Ιωαννίνων, καθώς και στην εξωστρεφή διείσδυση σε επιλεγμένες τουριστικές αγορές, με στόχο την πολλαπλασιαστική προσέλκυση επισκεπτών από άλλες περιοχές της χώρας και από το εξωτερικό. Στο πλαίσιο ενός τέτοιου μεγαλόπνοου εγχειρήματος, εξυπακούεται ότι πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε χρήσιμη ευκαιρία – όπως είναι οι γιορτές των Χριστουγέννων- ώστε τα Γιάννενα, φωτισμένα και γιορτινά να αποτελέσουν έναν ελκυστικό προορισμό.»

 

Φωτάκια θα αγοράσουμε κι εμείς…

 

Εκείνο που φαίνεται, όμως, να έχει οργανωθεί καλύτερα από όλα, παρά το ότι διανύουμε μόνο το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, είναι το Χριστουγεννιάτικο πάρκο των Ιωαννίνων

Η Αστερούπολη, η οποία (σε αντίθεση με τη Λίμνη των Ευχών) λειτούργησε και δέχτηκε χιλιάδες επισκέπτες, δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα την περσινή χρονιά, έχει, ήδη, τυπώσει τις αφίσες της για μία από τις attractions που θα φιλοξενήσει φέτος…

Αντέχετε; Είναι πολύ γλυκιά…

 

Το Εργαστήρι και Μουσείο Σοκολάτας

Το «Εργαστήριο Σοκολάτας» είναι έτοιμο να ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι στις μεγάλες Ελληνικές πόλεις.
Πρώτος σταθμός, τα Ιωάννινα και η φαντασμαγορική Αστερούπολη!
Η πιο αγαπημένη περίοδος μικρών και μεγάλων, τα Χριστούγεννα, θα έχει έντονη γεύση και άρωμα φέτος, θα είναι «βουτηγμένη» στη σοκολάτα!
Οι επισκέπτες της Αστερούπολης θα έχουν την ευκαιρία ειδικά φέτος να πάρουν γεύση από το μεγαλύτερο και πιο πετυχημένο θεματικό πάρκο της χώρας, από το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας»…
Ένα εργαστήρι που θα κάνει τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα ακόμη πιο γιορτινή!

 

asteroupoli

 

Με δεκάδες δωρεάν δρώμενα…

asteroupoli

 

 

Συνοπτικά λοιπόν, θα διαπιστώσουμε πως από τις 23/11 στα Ιωάννινα θα λειτουργεί η λαμπερή Αστερούπολη με αφίσες και αγγελίες για εργασία να έχουν κάνει ήδη της εμφάνισή τους στην επίσημη ιστοσελίδα.

ergasia

 

Τα Ιωάννινα κατάφεραν – ήδη -να σας βάλουν σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα; 

 

Ώρα να οργανώσουμε και να παρουσιάσουμε και τα δικά μας Χριστουγεννιάτικα σχέδια…Ιδέες έχουμε πολλές και καλές! 

Μην ξεχνάμε και τα Ραγκουτσάρια 2017…

 

Κάν’το όπως στα Γιάννενα λοιπόν…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

2 thoughts on “Τα Ιωάννινα προετοιμάζονται εντατικά για τα φετινά Χριστούγεννα – Η Καστοριά ακούει;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *