Συνεχίζονται οι επιθέσεις αδέσποτων σκύλων

Πριν από σχεδόν ένα μήνα είχαμε αναφερθεί στον κίνδυνο μιας αγέλης αδέσποτων σκυλιών, η οποία περιφέρεται εδώ και πολύ καιρό κοντά στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας και κεντρικές λεωφόρους Κύκνων και Μ. Αλεξάνδρου, φθάνοντας πολλές φορές και στην πλατεία Βαν Φλιτ στη βόρεια παραλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρόμος για τους περαστικούς οι επιθέσεις από αδέσποτα στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας

Φαίνεται πως το πρόβλημα με τα αδέσποτα στην πόλη έχει διογκωθεί καθώς αρκετοί συμπολίτες μας δέχονται επιθέσεις. Η τοπική εφημερίδα «Φωνή της Καστοριάς» αναφέρεται εκτενώς στο θέμα, στη στήλη της Ελένης Ψωμαδάκη, «Στο Ρυθμό… της πόλης» (4/2/16), απ΄όπου αντιγράφουμε το άρθρο το οποίο έχει ως εξής:

 

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς στην πόλη της Καστοριάς, οι επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε ανυποψίαστους πολίτες. Αυτή τη φορά, «θύμα» ήταν η συνεργάτιδα της «Φωνής», Μαρούλα Γκαμπέση. Όπως η ίδια διηγήθηκε, το πρωί της Κυριακής ενώ μετέβαινε στο σημείο όπου θα συναντιόταν με τα μέλη της πολυφωνικής χορωδίας του Αγίου Νικάνορα προκειμένου να πάνε στη Σκύδρα, στο χώρο της λαϊκής αγοράς, δέχτηκε επίθεση από τρεις αδέσποτους σκύλους.

Μετά και από αυτό το περιστατικό, επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καστοριάς, Αθανάσιο Τέρψη.

«Είναι λυπηρό  το ότι δέχονται επιθέσεις συμπολίτες μας και οφείλω και εγώ από την πλευρά μου να ζητήσω συγγνώμη, αν και δεν ευθύνεται ο Δήμος για όλο αυτό το οποίο γίνεται. Έχω όμως την εντύπωση πως έχουν μειωθεί τα αδέσποτα στην πόλη αυτό το διάστημα. Πολλές φορές ξοδεύουμε ως Δήμος γύρω στις 60.000 ευρώ για ζωοτροφές και εμβολιασμούς. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει περίπου 100 στειρώσεις σε αδέσποτα. Πρέπει όμως να βοηθήσουν και οι πολίτες. Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι ταϊζουν τα συγκεκριμένα ζώα στο κέντρο της πόλης. Αυτό είναι λάθος. Εμείς προσπαθούμε να τα απομακρύνουμε από την πόλη και γι’αυτόν τον σκοπό έχουμε ορίσει κάποια σημεία στα οποία μπορούν να αφήνουν οι συμπολίτες μας τροφές για τα ζώα. Αλλά δυστυχώς κάποιοι από αυτούς συνεχίζουν να ταϊζουν τα αδέσποτα στο κέντρο της πόλης.», ανέφερε ο κ. Τέρψης.

Ο κ. Τέρψης δήλωσε ακόμη ότι ήδη έχει βρεθεί στην τοπική κοινότητα Καλοχωρίου ο χώρος για τη δημιουργία από τους τρεις Δήμους της Καστοριάς, ενός κυνοκομείου, τη μελέτη για την κατασκευή του οποίου έχουν αναλάβει οι τεχνικές υπηρεσίες.

Ο αντιδήμαρχος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι εντός του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για να μπορέσει στη συνέχεια να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα.

«Αλλά να μη σκεφτούν οι πολίτες πως αν θα ιδρύσουμε κυνοκομείο θα εγκλωβιστούν τα αδέσποτα μέσα. Μεταφέρονται στο χώρο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δέχονται τη φροντίδα των υπευθύνων και μετά, αφήνονται στο φυσικό τους περιβάλλον, αφού έτσι προβλέπει η σχετική νομοθεσία.», σημείωσε.

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *