Παιχνίδια εντυπώσεων από Σ.Ε.Γ και «Προφήτη Ηλία» στις πλάτες της Καστοριανής γούνας

Την στιγμή που η γούνα εξελίσσεται στον «αποδιοπομπαίο τράγο» της παγκόσμιας μόδας, με τους μεγαλύτερους οίκους (Versace, Gucci, Michael Kors…) να ανακοινώνουν περήφανα την κατάργησή της από τις νέες τους collections,

την στιγμή που η νέα σαιζόν διαφαίνεται ακόμα πιο δύσκολη και απαιτητική για τους επαγγελματίες που έχουν χρόνια να δουν τα ταμία τους να γεμίζουν και κυνηγούν τους πελάτες με το τουφέκι, ο Σ.Ε.Γ. και o «Προφήτης Ηλίας» στην Καστοριά επιδίδονται σε έναν «πόλεμο» Δελτίων Τύπων, 2 ημέρες πριν την έναρξη της Διεθνούς Εκθέσεως Γούνας της Αθήνας και λίγες εβδομάδες πριν τη Διεθνή Έκθεση της Καστοριάς.

Αναλυτικότερα…
Η επιστολή του ΣΕΓ με την οποία σχολιάζει την απόφαση του «Προφήτη Ηλία» να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας της Καστοριάς το διάστημα 3-6 Μαΐου 2018 λίγο πριν την έναρξη της Έκθεσης στην Αθήνα!

 

Τρείς ημέρες πριν την έναρξη της Διεθνούς Ελληνικής Έκθεσης Fur Excellence in Athens International Fur Fair 2018, η Διοίκηση του Συνδέσμου Γουνοποιών «Προφήτης Ηλίας» επέλεξε να εκδώσει δελτίο τύπου για την Διεθνή Έκθεση Kastoria International Fur Fair αποδεικνύοντας πώς εννοούν κάποιοι την κοινή «πορεία» και τη σύμπνοια μεταξύ των γουνοποιών. Στην πλέον κρίσιμη στιγμή για τον κλάδο που απαιτούνται άμεσες και ουσιαστικές λύσεις η Διοίκηση του Συνδέσμου Γουνοποιών επενδύει σε τακτικές που μας πάνε χρόνια πίσω επιλέγοντας κατά περίεργο τρόπο να στοχοποιεί τη FEA και να σιωπά για τις διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού.
Θυμίζουμε στους αγαπητούς «συναδέλφους» ότι ο ΣΕΓ είχε αναβάλει τη σχετική εκδήλωση προβολής του νέου δημιουργικού της FEA το Νοέμβριο του 2016 και 2017 για να μην συμπέσουν με τις ημέρες του FurFestival.
Οι εκ των προτέρων θριαμβολογίες και διαφημίσεις για μια Έκθεση που όπως υποστηρίζουν δεν έχει χώρο για άλλους εκθέτες τι στόχο έχουν και εξυπηρετούν λίγο πριν την έναρξη της FEA 2018? Την Ελλάδα και την Καστοριά πλήττουν.

 

Ο «Προφήτης Ηλίας» με τη σειρά του απάντησε στην επιστολή αυτή ως εξής:

 

Στις δύσκολες στιγμές που βιώνει αυτή τη στιγμή ο κλάδος, ως Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, με σεβασμό στην ιστορία του κλάδου και της περιοχής μας,, χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης, όπως, άλλωστε, έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν και, παρά την κακοπροαίρετη διάθεση από τους συναδέλφους της διοίκησης του ΣΕΓ, ευχόμαστε ολόψυχα – και δημοσίως – καλή επιτυχία στην 8η Fur Excellence in Athens και καλές δουλειές σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

 

Μία αντιπαράθεση που δείχνει πιο «άκυρη» από ποτέ αν αντιληφθούμε την ουσία των τελευταίων εξελίξεων…με μόνους χαμένους τους επαγγελματίες που επενδύουν δεκάδες χιλιάδες Ευρώ για τις εκθέσεις, εντός και εκτός Ελλάδος, ελπίζοντας σε ανάκαμψη!

Θεωρούμε πως οι καλές Δημόσιες Σχέσεις πρέπει να χρησιμοποιηθούν για το καλό του κλάδου και της ευρύτερης περιοχής.

 

Χ.Κ.

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *