Κ. Μηταλίδης: Ομόφωνη έγκριση της προμελέτης για την ανάπλαση της Νότιας παραλία από την Επιτροπή Διαβούλευσης

Είναι, ίσως, η πρώτη φορά που ενεργοποιείται η επιτροπή για τη συζήτηση ενός έργου. Η αναγκαιότητα κρίθηκε κυρίως λόγω της σημαντικότητας αυτής της ανάπλασης καθώς θα επηρεάσει όχι μόνο τους κατοίκους και επαγγελματίες της εν λόγω περιοχής αλλά θα αποτελέσει και εργαλείο ανάπτυξης όλου του Δήμου. Η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής χαιρετίστηκε από το σύνολο των συμμετεχόντων που ήταν τόσο τα μέλη της επιτροπής όσο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη δίωρη συνεδρίαση της Επιτροπής υπήρξε σειρά τοποθετήσεων, παρατηρήσεων και προτάσεων όμως το συμπέρασμα όλων συνέκλινε στην αναγκαιότητα της Ανάπλασης που αποτυπώθηκε και στην ομόφωνη έγκριση της προμελέτης.
Σαν Πρόεδρος της Επιτροπής Διαβούλευσης θα ήθελα να ευχαριστήσω το σύνολο των συμμετεχόντων τόσο για το επίπεδο του διαλόγου που επικράτησε, όσο και για τις ουσιαστικές προτάσεις βελτίωσης της προμελέτης οι οποίες και θα ληφθούν υπόψιν στα τελικά σχέδια. Επόμενο στάδιο, θα είναι η συζήτηση να μεταφερθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ανταλλαγή απόψεων και με τις Δημοτικές Παρατάξεις.
Α.Κ.
Επόμενο βήμα η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο! Εξ αποστάσεως κι αυτή; Όπως έγινε με την επιτροπή Διαβούλευσης με τα πολλά μέλη + τους δημοτικούς συμβούλους, μέσα μόνο σε 2 ώρες; Κανείς από τα μέλη δεν έχει σχολιάσει τίποτα δημόσια ακόμη, άρα δεν γνωρίζουμε τι έγινε στην επιτροπή.
Αν κρίνουμε από παλιές δηλώσεις σε ΜΜΕ του Δημάρχου τα έργα θα ξεκινήσουν από το Φθινόπωρο, για να μη φέρουν προβλήματα στους καταστηματάρχες…άρα οι εξελίξεις θα είναι άμεσες.
Μεγάλο έργο, ας παρθεί η καλύτερη για την πόλη απόφαση!
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *