Εικόνες ντροπής άφησαν βάνδαλοι συμπολίτες μας στον Προφήτη Ηλία

Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, συνεπώς αρκούν οι παρακάτω εικόνες για να σας δημιουργηθούν αισθήματα αγανάκτησης και θυμού…

 

Βάνδαλοι συμπολίτες μας- αγνώστου αριθμού και ηλικίας- εκτόνωσαν το θυμό τους στο μοναδικό άλσος αθλητισμού και αναψυχής που διαθέτει η πόλη μας.

Μια μέρα μόλις μετά τις εργασίες συντήρησης από τον Σύλλογο Φίλων Περιβάλλοντος στο χώρο, οι καταστροφείς θεώρησαν σκόπιμο να καταστρέψουν χωρίς αναστολές δημόσια περιουσία.

Οργή, θυμός και λύπη για εκείνους που αποδεικνύουν με τέτοιες πράξεις πως ο σεβασμός και η παιδεία είναι το Α και το Ω για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας.

Είναι οι ίδιοι που θα γελάσουν βάζοντας φωτιά σε έναν κάδο, θα εκφράσουν τα οπαδικά τους αισθήματα στον πρώτο τοίχο που θα βρουν μπροστά τους, θα πετάξουν στη λίμνη ό,τι βρουν πιο εύκολο…

Δυστυχώς, όσο δεν αισθανόμαστε όλοι το φόβο της τιμωρίας, θα συνεχίζονται παρόμοιες πράξεις αποτροπιασμού…

Σε μια πόλη με τέτοιο φυσικό κάλλος, χώροι όπως το άλσος του Προφήτη Ηλία, με το μοναδικό γήπεδο 5χ5 εντός πόλεως, μπασκέτες, παιδική χαρά, υπαίθριες ψησταριές, μίνι ζωολογικό κήπο κλπ θα έπρεπε να προστατεύονται ως κόρη οφθαλμού και να αποτελούν την τουριστική βιτρίνα της.

 

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς για το περιστατικό:

Φαίνεται πως ορισμένοι έχουν απωθημένα και ενοχλούνται από την προσπάθεια που καταβάλει ο Σύλλογος να διατηρήσει καθαρό και αξιοπρεπή ένα χώρο που επισκέπτονται οικογένειες με παιδιά , συνδημότες μας για αναψυχή και δεκάδες τουρίστες καθημερινά. Ανήμερα του Πάσχα ανέβηκαν στον Προφήτη Ηλία και προχώρησαν σε καταστροφές στο γήπεδο,(που μόλις μια μέρα πριν είχαμε αποκαταστήσει) στα ξύλινα παγκάκια και τραπέζια, προσπάθησαν να αποτελειώσουν την ξύλινη περίφραξη ενώ άδειασαν ένα κάδο με σκουπίδια στο χώρο. Είναι φανερό πως οι παραπάνω ενέργειες έγιναν με σκοπιμότητα. 
Παρακαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να προστατεύουν τους χώρους αναψυχής και να μην επιστρέψουν να γίνουν οι βανδαλισμοί μέρος της καθημερινότητάς μας. 
Το Δ.Σ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *