Ξεχωριστές συνταγές για την πιο γλυκιά Valentine’s Day

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου απαιτεί παραδοσιακά γλυκό. Φροντίστε να ξεχωρίσετε φτιάχντοντας μόνοι σας τις πιο γλυκές και ρομαντικές ιδέες.

Mini Lava cakes με φράουλα και σοκολάτα

 

 

Υλικά:

  • 1 κ.σούπας ζάχαρη
  • 4 κ.σούπας βούτυρο
  • μισό φλιτζάνι σταγόνες κουβερτούρας
  • 1/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • μισό φλιτζάνι άχνη
  • μισό κουταλάκι στιγμιαίο καφέ
  • μισή κ.σούπας υγρή βανίλια
  • 1 αυγό+ έναν κρόκο
  • 1/4 φλιτζ. μαρμελάδα φράουλα

 

Εκτέλεση:

 

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Βουτύρωσε γενναία 4 φορμάκια για μάφιν και πασπάλισέ τα με τη μία κουταλιά ζάχαρη ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαινά.
  • Βάλε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε μικρή κατσαρόλα και ζέστανέ τα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Βγάλε από τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει ελαφρά.
  • Ανακάτεψε το αλεύρι, την άχνη, τον καφέ, το ολόκληρο αυγό, τον κρόκο και την βανίλια σε ένα μπολ μέχρι να γίνει ένα μίγμα κρεμώδες.
  • Ανακάτεψε λίγη λίγη μέσα στο μίγμα τη σοκολάτα.
  • Μοίρασε το μίγμα στα φορμάκια.
  • Βάλε από 1 κ.σούπας μαρμελάδα στο κέντρο κάθε κέικ. Αν χρειαστεί πίεσε απαλά τη μαρμελάδα να πάει προς τα μέσα ώστε να μη φαίνεται.
  • Ψήσε για 12-14 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα κεκάκια από πάνω.
  • Βγάλε από το φούρνο και άφησε να σταθούν για 5 λεπτά.
  • Προσεκτικά ξεκόλλησε κάθε κεκάκι από τα πλάγια του σκεύους με ένα κοφτερό μαχαίρι και αναποδογύρισέ τα σε πιάτο.
  • Πασπάλισε με άχνη ζάχαρη και σέρβιρε!

tlife.gr

 

 

 

 

Ρυζόγαλο με λεμόνι στο φούρνο

 

 

Υλικά:

  • 1 μέτριο λεμόνι
  • 1/4 φλιτζ. ρύζι τζαζμίν
  • 2 κ.σούπας ζάχαρη
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζ. γάλα 2%
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

 

 

Εκτέλεση:

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 130 βαθμούς.
  • Καθάρισε τη φλούδα του λεμονιού προσέχοντας να μην κόψεις το άσπρο μέρος του.
  • Κόψε τη φλούδα σε λεπτές λωρίδες.
  • Ανακάτεψε τη φλούδα με το ρύζι, τη ζάχαρη και το αλάτι και βάλε τα σε μια ταρτιέρα ή πυρεξ των 20 εκατοστών.
  • Ρίξε μέσα το γάλα και τη ζάχαρη.
  • Ψήσε για 2 περίπου ώρες, ανακατεύοντας κάθε 30 με 45 λεπτά.
  • Καθώς το γάλα θα απορροφάται θα σχηματίζει μια λεπτή στρώση σαν πέτσα. “Σπάσε” την και ανακάτεψέ την.
  • Το πόση ώρα θα πάρει να ψηθεί εξαρτάται από το φούρνο σου. Για να καταλάβεις αν είναι έτοιμο, θα πρέπει το ρύζι να έχει μαλακώσει και το ρυζόγαλο να είναι ελαφρώς παχύρευστο. Καθώς θα κρυώνει όμως θα πήζει.

tlife.gr

 

 

 

Λαχταριστή Black Forest σε ποτήρι

 

Μπλακ φόρεστ σε ποτήρια

 

 

Υλικά:

  • 6 φέτες κέικ σοκολάτα
  • 400 γραμμ. γλυκό βύσσινο με το σιρόπι
  • 500 γραμμ.κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 100 γραμμ.σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
  • 50 γραμμ. κονιάκ ή λικέρ βύσσινο
  • κακάο για το πασπάλισμα, προαιρετικά

 

Εκτέλεση:
Βάζουμε το γλυκό βύσσινο σε σουρωτήρι να στραγγίσει καλά. Ζεσταίνουμε ελαφρά το σιρόπι του και προσθέτουμε το αλκοόλ. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Σπάμε σε κομμάτια το κέικ και το βάζουμε σε μπολ. Περιχύνουμε με το σιρόπι. Θα χρησιμοποιήσουμε έξι ποτήρια με πόδι. Σε κάθε ποτήρι βάζουμε σαν βάση λίγο ποτισμένο κέικ με σιρόπι. Βάζουμε 2 κ.σ. χτυπημένη κρέμα, λίγα βύσσινα και επαναλαμβάνουμε στρώση κέικ, κρέμα, βύσσινα. Ισομοιράζουμε την τριμμένη σοκολάτα. Παγώνουμε το γλυκό. Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε κακάο, αν θέλουμε.
Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *