Βρείτε την οδηγική σας ηλικία εύκολα με αυτό το τεστ

Βρείτε την οδηγική σας ηλικία εύκολα κάνοντας το τεστ που ακολουθεί:

Τεστ οδηγικής ηλικίας

 

Να σας προετοιμάσουμε να μην απογοητευτείτε από την πρώτη φορά, καθώς την πρώτη φορά που το δοκιμάσαμε εμείς ήμασταν μάλλον υπερήλικες οδηγοι…

 

 

Επεξηγήσεις και στατιστικά στοιχεία:

Με τη βοήθεια των στοιχείων που συνέλεξε η εταιρεία πίσω από το ευρηματικό παιχνίδι, φάνηκε ότι οι αριστερόχειρες οδηγοί επιτυγχάνουν καλύτερο χρόνο ανταπόκρισης συγκριτικά με τους δεξιόχειρες οδηγούς, ενώ προβάδισμα είχαν οι άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες παίκτριες. Σύμφωνα με τους υπευθύνους, τα αποτελέσματα που εμφανίζονται μετά από κάθε παιχνίδι βασίστηκαν σε έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 2.000 οδηγοί ηλικίας από 18 ετών και άνω. Οι ίδιοι κλήθηκαν να παίξουν το παιχνίδι και έτσι πραγματοποιήθηκε η καταγραφή των αντιδράσεών τους.

«Συσχετίσαμε την αντίδρασή τους κατά το παιχνίδι με την ηλικία τους. Η οδηγική ηλικία λοιπόν που προβάλλεται στο τέλος κάθε παιχνιδιού αντιστοιχεί με την ηλικιακή ομάδα που είχε εμφανίσει αντίστοιχο χρόνο» εξηγεί η εταιρεία.

Φρενάροντας στο στοπ

Βασικό ρόλο ως προς το τελικό αποτέλεσμα, φάνηκε να παίζει μια σειρά από διαφορετικούς παράγοντες ικανοί να επηρεάζουν την συγκέντρωση του παίκτη.

Ο μέσος χρόνος αντίδρασης των πραγματικών οδηγών καταγράφεται 10% ταχύτερος από εκείνον όσων παίζουν μεν το παιχνίδι χωρίς όμως να έχουν στην πραγματικότητα άδεια οδήγησης. Στο πλαίσιο των δοκιμων, οι παίκτες που είχαν κοιμηθεί για περίπου οκτώ ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας σημείωναν χρόνους κατά 20% ταχύτερους (525 χιλιοστά του δευτερολέπτου) από εκείνους των παικτών που είχαν κοιμηθεί λιγότερο.

Επιπλέον, οι παίκτες με οδηγική εμπειρία διάρκειας ενός ή δύο ετών ήταν εκείνοι που εμφάνιζαν την ταχύτερη αντίδραση στο σήμα του στοπ με μόλις 391 χιλ. του δευτ. Κατέγραφαν, δηλαδή, αντίδραση κατά 27% ταχύτερη από εκείνη που είχαν οι νέοι οδηγοί που μόλις είχαν βγάλει την άδειά τους.

Όσοι παίκτες είχαν δηλώσει ότι οδηγούσαν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα εμφάνιζαν ταχύτερα αντανακλαστικά από τους οδηγούς που οδηγούσαν πιο σπάνια. Οι οδηγοί που κατανάλωναν 1-5 κούπες καφέ ή τσάι την ημέρα βρίσκονταν σε μεγαλύτερη εγρήγορση με χρόνο στα 487 χιλ. του δευτ. συγκριτικά με όσους είχαν δηλώσει ότι απέφευγαν την καφεΐνη με χρόνο στα 538 χιλ. του δευτ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *