Βραδιά επιστήμης με διαδραστικά πειράματα στο Αρχοντικό Βέργου

Οι Physics Partizani, φοιτητές του Τμήματος Φυσικής και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, τιμούν τους διαχρονικούς αγώνες των φοιτητών με την εκδήλωση “Φυσικά Μαγικά και επαναστατικά”.

Επικοινωνούμε με το κοινό της πόλης της Καστοριάς, από τα μικρά παιδιά μέχρι και τα “μεγάλα”, και παρουσιάζουμε μερικά επαναστατικά επιστημονικά επιτεύγματα που πραγματοποιούνται στις ημέρες μας και πώς αυτά μας επηρεάζουν στην καθημερινή ζωή.

 

Με διαδραστικά πειράματα παρουσιάζουμε θέματα όπως οι εξωπλανήτες, οι νανοεπιστήμες και η νανοτεχνολογία, την μίμηση της φύσης  όπως συμβαίνει στα οστά μας, το δέρμα του καρχαρία, πώς παράγουμε χρώματα χωρίς χρωστικές και πολλά άλλα.

Επίσης μέσα από διαδραστικά πειράματα γίνεται φανερό ότι  παλαιότερα επιτεύγματα  εφαρμόζονται με καινούργιους τρόπους  σήμερα.

Συνολικά δείχνουμε πώς τα επιστημονικά επιτεύγματα βοηθούν την προστασία του περιβάλλοντος, την υγεία του ανθρώπου, την ελευθερία της σκέψης, την παιδεία και την βελτίωση του κοινωνικού συνόλου.Φυσικά Μαγικά και επαναστατικά με τους Physics Partizani στις 30 Νοέμβρη 2016 5-9 μμ στο αρχοντικό του Βέργου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *