Βόλτα στη «Μαγική Λιμνοπολιτεία» μέσα από τα μάτια δύο γενεών… (φωτο)

Η Κυριακάτικη ηλιόλουστη βόλτα είχε, σήμερα, μία απρόβλεπτη στάση στη «Μαγική Λιμνοπολιτεία».

Μπορεί η επίσημη έναρξη να έχει οριστεί για αύριο Δευτέρα 13/12- λόγω αναβολής της συναυλίας που είχε ανακοινωθεί αρχικά για σήμερα- η κινητικότητα που υπήρχε στο χώρο σήμερα το μεσημέρι, μας παρακίνησε να την επισκεφθούμε.

Ακολουθήστε τη βόλτα μας παρακάτω, μέσα από τα μάτια 2 γενεών…1 ενήλικα στα 30φεεευγα + 1 νηπίου…

 

Πλησιάζοντας τον χώρο παρατήρησα ότι δεν υπάρχει οριοθετημένη είσοδος και έξοδος. Προβληματίστηκα για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορεί να εισέλθει κάποιος τις επόμενες ημέρες και αν ισχύουν κι εδώ όσα ισχύουν στα υπόλοιπα θεματικά πάρκα  (πηγη: dikaologitika.gr: Οι επισκέπτες έρχονται κατόπιν επίδειξης κατά την είσοδο α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή β)πιστοποιητικό νοσήσης με ισχύ τριών μηνών Οι ανήλικοι από τεσσάρων έως και 17 ετών προσκομίζουν δήλωση αρνητικού αυτόδιαγνωστικού ελέγχου, self test Μέγιστος αριθμός ταυτόχρονης παρουσίας επισκεπτών όλων των ηλικιών ένα άτομο ανά 5 m² Ορισμός διαφορετικών σημείων εισόδου και εξόδου καθώς και περίφραξη του χώρου του πάρκου ώστε η είσοδος και η έξοδος να πραγματοποιούνται μόνο από τα οριζόμενα σημεία. Μονοδρόμηση της κατεύθυνσης του ρεύματος των επισκεπτών και διαρκής έλεγχος τήρησης της ροής αυτόν από το προσωπικό της επιχείρησης. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς. Δωρεάν διάθεση μασκών σε όλους τους επισκέπτες και διαθεσιμότητα αντισηπτικών σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος και παιχνιδιού. Διαρκής υπενθύμιση την τήρηση των μέτρων προστασίας υγιεινής από τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις της επιχείρησης) 

 

Η μικρή όμως διέκοψε απότομα τις σκέψεις μου. Φωνάζοντας χαρούμενη, έτρεχε προς τα ξύλινα σπιτάκια..

 

Τα μισά ξύλινα σπιτάκια ήταν ήδη σε λειτουργία ή οι ιδιοκτήτες τους έστηναν εκείνη την ώρα τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Η μυρωδιά των λουκουμάδων είχε απλωθεί σε όλο τον χώρο της λιμνοπολιτείας. Όσο η μικρή έδειχνε ενθουσιασμένη κάποιες καραμέλες, εγώ έψαχνα στον αέρα τη μυρωδιά φρεσκου καφέ και απορούσα πότε θα στηθούν τα υπόλοιπα σπιτάκια και τι διαφορετικό θα μπορούσαν να έχουν φέτος.

 

 

 

 

 

 

Το ταξίδι VR…μια ωραία δραστηριότητα που μάλλον θα προσελκύσει αρκετούς μικρούς και μεγαλύτερους λάτρεις της τεχνολογίας, σκέφτηκα.

 

 

Δίπλα από τα ξύλινα σπιτάκια, κατά μήκος της Λεωφόρου των Κύκνων, θα δείτε τις κατασκευές με τα σπιτάκια, το έλκηθρο και το γραμματοκιβώτιο του Άη Βασίλη που ήταν τοποθετημένα (κι εξαιρετικά φωτισμένα)  έξω από το Δημαρχείο, πέρσι. 

Όταν τα είδε η μικρή έτρεξε να τα θαυμάσει από κοντά πλημμυρίζοντάς μας με ερωτήσεις για το τι είναι και τι κάνουν. Τι μπορεί να κάνει; Μπορεί να μπει να δει από μέσα τι έχουν; Να τα αγγίξει;

Αρχικά φωτογραφηθήκαμε μπροστά από τα περισσότερα.

 

 

 

Δεν μπορούσα να μην προσέξω….

-Το τεραστιο καρφί που ήταν στο έδαφος και θα μπορούσε να πληγώσει κάποιο παιδάκι αν το πατήσει. Μαζί και πριονίδια τριγύρω!

 

 

 

-Το άδειο πακέτο που άφησε κάποιος πρόχειρα στο παραθυράκι…

 

 

-Το κουτί από την πίτσα, το αναψυκτικό των Χριστουγέννων και το ποτήρι του καφέ που είχαν κλειδωθεί μέσα, αλλά σχολίαζαν τα παιδάκια που κρυφοκοίταζαν μες στην περιέργεια από το τζάμι της πόρτας…

 

Όσο η μικρή θαύμαζε το γαιδουράκι και ρωτούσε αν μπορεί να ανέβει, εγώ κοίταζα την πεσμένη λάμπα από πίσω…Είναι γνωστό ότι έγιναν κάποιες αντικαταστάσεις τις τελευταίες ημέρες στον χώρο, αλλά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η συγκεκριμένη, δεν είναι ταιριαστή με το γιορτινό ντεκόρ που υπάρχει δίπλα, πιστέυω…

 

Όπως και αυτές οι λεπτομέρειες με τα κομμένα κλαδιά και τα νάυλον (ΟΚ έβρεξε χθες και πάρα πολύ, αλλά….)

 

Όσο η μικρή έτρεχε στα μανιτάρια, εστίασα σε αυτή τη λεπτομέρεια…

 

Κάποια κοιτάζε ενθουσιασμένη το γιγάντιο μανιτάρι και τα ξωτικά (;)…

 

Εγώ παρατηρούσα την όμορφη αυτή πεσμένη φωτιζόμενη λάμπα, ελπίζοντας να μην έχει βραχεί πολύ το εκτεθειμένο καλώδιο εκτός πρίζας.

 

Το παγοδρόμιο θέλει ακόμη δουλειά, σκέφτηκα. Λογικό, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών χθες Σάββατο και την Παρασκευή το απόγευμα, να έχει πάει πίσω..

 

Όσο σκεφτόμουν αν αυτός ο λαμπτήρας θα έπρεπε να είχε αντικατασταθεί μαζί με τους άλλους, η μικρή έβλεπε τον Άη Βασίλη να βγαίνει από το χώρο του ΚΑΠΗ!

 

Ο Προοδευτικός Σύλλογος προσέφερε χαρά σε μικρούς και μεγάλους με την εκδήλωση «Στολίζω Χαρίζω». Τα μέλη του ΔΣ στόλισαν και το μεγάλο δέντρο έξω από το ΚΑΠΗ με χειροτεχνίες που κατασκεύασαν μόνες τους οι κυρίες.

 

 

Ο ευχάριστος Άη Βασίλης που φωτογραφιζόταν και μοίραζε γλυκίσματα στα παιδιά, έκλεψε την παράσταση! Τον ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη εμπειρία που μας χάρισε…

 

Φυσικά δε θα μπορούσαμε να μην επισκεφθούμε το Λούνα Παρκ.

Τα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια και η μπαλαρίνα (χαρά σε όποιον έχει το θάρρος να ανέβει με τέτοιο κρύο που κάνει παραδοσιακά στην πόλη μας αυτές τις μέρες) θα προσελκύσουν τα μεγαλύτερα παιδιά, γι αυτό και τρέξαμε στο γιορτινό τρενάκι. Το καρουζέλ για παιδάκια δοκιμαζόταν από τους τεχνικούς εκείνη την ώρα.

 

 

Κάθε βήμα και μια γιγάντια προσπάθεια να μην μπει όλο το πόδι στη λάσπη…στην άπειρη λάσπη…Πώς θα γινόταν η συναυλία σήμερα, σκέφτηκα; Τι θα γίνει αν δεν στεγνώσει, αλλά βρέξει περισσότερο τις επόμενες ημέρες;

 

Μήπως ο χώρος δεν είναι ο κατάλληλος για κάτι τέτοιο και θα έπρεπε να στηθεί αλλού φέτος, ίσως και με άλλη διάταξη, πιο οργανωμένα και λόγω πανδημίας (πχ στο ΔΗΝΑΚ με πρόχειρη σκέψη);

 

 

Παράλληλα, κάποια αδιαφορούσε για τη λασπη στα παπούτσια και απολάμβανε τη βόλτα της…

 

Κάπου εκεί τελείωσε η πρώτη βόλτα μας στη «Μαγική Λιμνοπολιτεία».

Το χαμόγελο του μικρού παιδιού μού έσβησε όλες τις όχι και τόσο άψογες  εικόνες και σκέψεις που έκανα μέχρι εκείνη την στιγμή.

Οι γιορτές έχουν στόχο να δώσουν χαρά. Ειδικά φέτος που έχουμε τόσο πολλή ανάγκη να χαμογελάσουμε και να ξεφύγουμε από την καθημερινότητά μας. Εδώ έγινε μία προσπάθεια και δεν μπορούμε να την υποβαθμίσουμε. Γίνεται ακόμα…θα μπορούσε ίσως να γίνει νωρίτερα, καλυτερα, χειρότερα…
ΟΜΩΣ:

Τις επόμενες φορές που θα πάμε στη «Λιμνοπολιτεία» θα θαμπωθούμε μαζί με τα μικρά παιδιά από τα πολύχρωμα φώτα. Θα μυρίσουμε και θα γευτούμε γλυκίσματα με σοκολάτες, θα χορέψουμε με τη μουσική, θα γελάσουμε με τις μικροπτώσεις στο παγοδρόμιο, θα ταξιδέψουμε με το καρουζέλ σε έναν κόσμο παραμυθένιο…θα αναζητήσουμε τον Άη Βασίλη, θα τραγουδήσουμε χριστουγεννιάτικες μελωδίες φορώντας τα γιορτινά σκουφάκια μας.

Θα γίνουμε παιδιά…θα δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, για να νιώσουμε πιο όμορφα!

 

Καλές γιορτές σε όλους!! Με υγεία και ασφάλεια!! 

 

(σημειωση: Οποιοσδήποτε σχολιασμός σάς ξενίσει στο κείμενο, σκοπό έχει να αναδείξει κάποιες λεπτομέρεις που μπορούν-και μας αξίζει- να κάνουν τη διαφορά τις επόμενες ημέρες… Όπως επίσης και να απαντηθούν κάποιες απορίες για τα μέτρα ασφαλείας που έχουμε όλοι)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

2 thoughts on “Βόλτα στη «Μαγική Λιμνοπολιτεία» μέσα από τα μάτια δύο γενεών… (φωτο)

 • 12/12/2021 at 19:52
  Permalink

  Ακριβώς έτσι είναι
  Μπράβο σου για την παρατηρητικότητα
  Σου .
  Ελπίζω να εβεστητοποιηθουν και να διορθωθούν.

  Reply
  • 12/12/2021 at 20:09
   Permalink

   Ευχαριστούμε πολύυ για το μήνυμα!! Ο Άγιος Βασίλης ήταν ό,τι πιο όμορφο είδαμε και μας ενθουσίασε τόooσο που θα έπρεπε να είναι μόνιμα εκεί!!!! 🙂 🙂

   Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *