Η Βασίλισσα Ελισάβετ έγινε 90 και το γιορτάζει

Σήμερα ολόκληρη η Βρετανία γιορτάζει τα 90α γενέθλια της «αειθαλούς» βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία γεννήθηκε στις 21 Απριλίου του 1926. Η Ελισάβετ φωτογραφήθηκε με την ευκαιρία των γενεθλίων της με μέλη της οικογένειάς της, μεταξύ των οποίων και τα δισέγγονά της και ο βρετανικός Τύπος αφιέρωσε εκτενή δημοσιεύματα για το γεγονός.

Όμως, η βασίλισσα της Αγγλίας δεν γιορτάζει τα γενέθλια της, όπως κάθε κοινός θνητός, μια φορά τον χρόνο. Στις 11 Ιουνίου η Ελισάβετ θα γιορτάσει πάλι και μάλιστα, επίσημα την ημέρα της γέννησής της. Γιατί αυτό; Η παράδοση του διπλού εορτασμού των γενεθλίων των βασιλέων στην Γηραιά Αλβιώνα ξεκινά από το 1748, όταν ο τότε βασιλιάς Γεώργιος ο Β’, που είχε γεννηθεί Νοέμβριο, αποφάσισε ότι αν γιορτάσει τα γενέθλιά του εκείνο τον μήνα θα κάνει πολύ κρύο για την πραγματοποίηση της ετήσιας παρέλασης με αφορμή την επέτειο της γέννησής του.

Έτσι, ο βασιλιάς γιόρταζε τα γενέθλια του και δεύτερη φορά, τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

Η παράδοση συνεχίζεται ακόμα και σήμερα και η βασίλισσα Ελισάβετ, εκτός από τον Απρίλιο, που γιορτάζει τα γενέθλιά της ιδιωτικά, στις 11 Ιουνίου θα τα γιορτάσει επίσημα. Μάλιστα, η αρχική απόφαση ήταν ο εορτασμός να γίνεται Πέμπτη, αλλά αργότερα, η ημέρα άλλαξε σε Σάββατο, ώστε να έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις και μεγάλο μέρος των πολιτών.

Την ημέρα των γενεθλίων της Ελισάβετ τον Ιούνιο εκείνη θα εμφανιστεί στο μπαλκόνι στο παλάτι του Μπάκιγχαμ με μέλη της οικογένειάς της, μετά την στρατιωτική παρέλαση, ενώ μέλη του στρατού θα χαιρετίσουν το γεγονός με 41 πυροβολισμούς στο Hyde Park, 21 πυροβολισμούς στο Πάρκο του Ουίνσδορ και 62 πυροβολισμούς στον Πύργο του Λονδίνου.

(by protothema.gr)

Πάντως σήμερα όλοι οι Βρετανοί παρακολουθούν με αγωνία τις κινήσεις της αγαπημένης τους 90χρονης Ελισάβετ…Ας την παρακολουθήσουμε μέσω της Mirror

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *