Την στήριξη στον αγώνα των αγροτών και την κατανόηση στα αιτήματά τους διατυπώνουν 35 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Μαζί και η Μαρία Αντωνίου

Ερώτηση με θέμα την “κυβερνητική πολιτική που βάζει σε δοκιμασία τον αγροτικό κόσμο”, κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, 35 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και η Μαρία Αντωνίου. Στην σχετική Ερώτηση, που υπογράφουν ο Aντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο αν. Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής κ. Λευτέρης Αυγενάκης, καταφέρονται κατά της κυβερνητικής πολιτικής για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος.

“Οι αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου κατά της κυβερνητικής πολιτικής για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και τα προβλήματα των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, τα οποία έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, κλιμακώνονται. Ήδη έχουν ξεκινήσει και ενδυναμώνουν πρωτόγνωρα τα πρώτα μπλόκα σε διάφορα σημεία της χώρας, καθώς και καταλήψεις γραφείων του ΟΓΑ”, αναφέρουν οι 35 Βουλευτές της Ν.Δ., τονίζοντας παράλληλα ότι “σαστισμένοι και οργισμένοι και οι Έλληνες αγρότες ακούνε δια στόματος Υπουργών της κυβέρνησης, προτεινόμενα μέτρα για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, τα οποία μαζί με άλλα έξι, ο σημερινός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πριν το δημοψήφισμα του Ιουνίου τα χαρακτήριζε ως «μέτρα-ταφόπλακα» για τον αγροτικό κόσμο της χώρας εφόσον εφαρμόζονταν”.

Επισημαίνουν ακόμη ότι “την ίδια στιγμή κι ενώ ήδη αυξήθηκε η τιμή του αγροτικού ρεύματος, ο ΦΠΑ αγροτικών εφοδίων στο 23% από 13%, των συσκευασμένων αγροτικών προϊόντων στο 23% και ξεκίνησε η σταδιακή κατάργηση της επιστροφής του ΕΦΚ στο πετρέλαιο για τους αγρότες, δημιουργείται μείγμα εκρηκτικό, με τους τελευταίους να διαισθάνονται τη χαριστική βολή για τους ίδιους και τις οικογένειες τους μέσα από τα επικείμενα νομοσχέδια που εισηγείται η Κυβέρνηση και τους αφορούν”.

Κλείνοντας στην Ερώτησή τους οι Βουλευτές υπογραμμίζουν ότι “συμμεριζόμαστε απολύτως την αγωνία των αγροτών και κατανοούμε την αγανάκτηση που δημιουργούν η αναξιόπιστη πολιτική και οι ατυχείς χειρισμοί της Κυβέρνησης. Όλα αυτά, όμως, στην έκφραση τους, πρέπει να έχουν σεβαστά από όλους όρια: Το σεβασμό της ελευθερίας του άλλου και την ανάγκη της ανεμπόδιστης λειτουργίας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου”.

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *