Την Δευτέρα η νέα κλήρωση του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους”

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της νέας κλήρωσης του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους” της περιόδου 2022-2023.

Η κλήρωση θα γίνει τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου του 2023 και θα είναι η τρίτη κατά σειρά που γίνεται για το πρόγραμμα. Σημειώνεται πως το εν λόγω πρόγραμμα αφορά 125.000 νέους δικαιούχους και πως τα ποσά που θα δοθούν είναι 150 ευρώ και 200 ευρώ για τους ΑΜΕΑ.

Επίσης επισημαίνεται πως τα vouchers του προγράμματος θα πρέπει να εξαργυρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου και οι δικαιούχοι αυτών δεν έχουν θα κάποιον περιορισμό ούτε στον αριθμό των διανυκτερεύσεων, αλλά ούτε και στην περίοδο που θα επιλέξουν να κάνουν χρήση της ατομικής τους ψηφιακής επιταγής. Αξιοσημείωτο είναι δε πως δεν υπάρχει κάποιος γεωγραφικός περιορισμός, επειδή στο Πρόγραμμα συμμετέχουν τα τουριστικά καταλύματα ολόκληρης της χώρας.

Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η άυλη προπληρωμένη κάρτα

Οι κληρωθέντες του προγράμματος θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κάθε άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα εξαργυρώνεται είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα, αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος μέχρι τις 30/6/2023.

Παράλληλα κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης στο Πρόγραμμα και ενεργοποίησης της άυλης προπληρωμένης κάρτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε τύπος κινητού τηλεφώνου. Από τη στιγμή όμως που ενεργοποιείται η άυλη προπληρωμένη κάρτα, για να χρησιμοποιηθεί σε τερματικό POS, θα πρέπει να έχει συνδεθεί σε υπηρεσίες Apple Pay ή Google Pay και να χρησιμοποιείται από smartphone που υποστηρίζει συναλλαγές NFC. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υποβολή των στοιχείων της σε κατάλληλους διαδικτυακούς τόπους παρόχων διαμονής, χωρίς χρήση τεχνολογίας NFC. ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε κινητό μπορεί να εισαχθεί για τη διενέργεια συναλλαγών μόνο μία άυλη χρεωστική κάρτα!

Επίσης οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα είναι ατομική και μπορεί να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2023.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήστε το voucher -Δείτε παράδειγμα δαπάνης του ποσού

Ο δικαιούχος μπορεί να χρησιμοποιήσει το ποσό των 150 ευρώ είτε εφάπαξ, είτε να «σπάσει» το συνολικό ποσό και να το χρησιμοποιήσει σε διαφορετικές χρονικές περιόδους με όποιον τρόπο επιθυμεί.

Για παράδειγμα, μπορεί να δαπανήσει 50 ευρώ για τη διαμονή του σε κάποιο κατάλυμα κατά τους θερινούς μήνες και τα υπόλοιπα 100 ευρώ να τα χρησιμοποιήσει για τον ίδιο σκοπό το φθινόπωρο, τον χειμώνα, την επόμενη άνοιξη ή στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού. Έτσι, το Πρόγραμμα συμβάλλει και στον στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου σε 12 μήνες τον χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να υποβάλουν το το ερώτημά τους μέσω email στο tourism4all2022@ktpae.gr
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *