Την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού ζητά το Επιμελητήριο Καστοριάς

Την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ώστε να δοθεί λύση στο  ζήτημα  έκδοσης βίζας για τους Ρώσους τουρίστες ζητά με επιστολή που  απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς Χαράλαμπος Καραταγλίδης.   Όπως σημειώνει στην επιστολή είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για την περιοχή.

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς τα τελευταία 2 χρόνια βιώνει την μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων 25 ετών. Για πρώτη φορά ο αριθμός των ανέργων έχει ξεπεράσει τον αριθμό των εργαζομένων. Εάν η κατάσταση αυτή δεν ανατραπεί άμεσα,  εκτιμά ότι η κρίση αυτή θα εξελιχθεί, μετά τον Οκτώβριο, σε κοινωνική με την μορφή αδράνειας, λουκέτων επιχειρήσεων και μετανάστευσης του εργατικού δυναμικού.  Τα αίτια, σημειώνει, αν και πολυσύνθετα, βασίζονται στην πτώση των πωλήσεων του κλάδου της γούνας, ο οποίος αποτελεί την κύρια επιχειρηματική δραστηριότητα του τόπου και επηρεάζει το σύνολο της. Η μείωση των πωλήσεων, κατά κύριο λόγο, οφείλεται στην δραματική πτώση των πωλήσεων Ελληνικής Γούνας στους Ρώσους καταναλωτές.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς αναφέρει ακόμη ότι την τελευταία δεκαετία είναι σταθερή η τάση ανόδου των λιανικών πωλήσεων γουναρικών προς τους Ρώσους τουρίστες έναντι των εξαγωγών προς τους Ρώσους χονδρεμπόρους. Φέτος και λόγω των αλλαγών που διαφαίνεται να προκύψουν στην εισαγωγή γουναρικών στην Ρωσία, η πορεία του κλάδου οι προσδοκίες και οι ελπίδες των Δυτικομακεδόνων γουνοποιών για πωλήσεις, εξαρτώνται από τον αριθμό έλευσης Ρώσων τουριστών. Σημειώνει παράλληλα ότι η ζήτηση Ρώσων τουριστών οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφτούν την πατρίδα μας είναι πολλαπλάσια από τον τελικό αριθμό που την επισκέπτονται και ο λόγος  είναι η δυσκολία παροχής βίζας.

ert.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *