Τι θα δουν οι επισκέπτες του τετραημέρου στο Ντολτσό (φωτο)

8 στους 10 – αν όχι και οι 10-, από τους επισκέπτες της πόλης μας για την 28η Οκτωβρίου, θα αναζητήσουν από την πρώτη στιγμή που θα πατήσουν το πόδι τους, εδώ, την Παλιά Πόλη.

Με τον όρο Παλιά Πόλη εννοούν την ευρύτερη περιοχή του Ντολτσό, η οποία έχει επικρατήσει να αποκαλείται έτσι, στους τουριστικούς καταλόγους και στα αφιερώματα στην Καστοριά.

Μια βόλτα στα παραδοσιακά γκαλντερίμια, περιπλάνηση στα στενά με τα Αρχοντικά,  επίσκεψη στο Λαογραφικό μουσείο (και όχι μόνο), καφές/φαγητό στην Πλατεία, φωτογραφίες…η περιοχή έχει καθιερωθεί ως κορυφαίος προορισμός και αυτό είναι κάτι που μπορεί εύκολα να γίνει σαφές συνομιλώντας, απλά, με εκδρομείς.

Θεωρητικά, θα έπρεπε να υλοποιείται εδώ και χρόνια ειδικό πρόγραμμα για την ολοκληρωτική αλλαγή της περιοχής, με διάσωση των αρχοντικών που καταρρέουν το ένα μετά το άλλο, με αλλαγή των γκαλντεριμιών, επενδυτικά κίνητρα και άλλες σοβαρές παρεμβάσεις.

Οι επιχειρηματικές κινήσεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια καταφέρνουν, ευτυχώς, να ανανεώνουν και να διατηρούν, ακόμη, ψηλά την περιοχή. Σκεφτείτε μόνο τις ξενοδοχειακές μονάδες που λειτουργούν.

 

 

 

Οι εικόνες αυτές είναι όπως καταλάβατε από το Ντολτσό. Τραβηγμένες  2 μέρες πριν… συγκεκριμένα την Κυριακή. Η φυσική ομορφιά είναι αδιαπραγμάτευτη…

Μια βόλτα εκεί σε ταξιδεύει στον χρόνο. Βρίσκεις το αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον για το οποίο κάπου διάβασες και έτσι εντυπωσιασμένος καταφέρνεις να ξεχνάς το σοκ από την ασχήμια των μεγάλων πολυκατοικιών που σε υποδέχονται στη Νότια Παραλία.

 

Χωρίς, να χρειάζεται να μας καθοδηγήσει κάποιος σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης (και μάλιστα από άλλο Νομό), θεωρούμε ότι έναν κορυφαίο προορισμό, οφείλεις να τον προσέχεις λίγο περισσότερο…

«Θαυματάκια» γίνονται ακόμα κι αν δεν έχει εγκριθεί κάποια χρηματοδότηση για μελέτες κλπ κλπ. και άρα χάνεται πολύτιμος χρόνος…χρόνια!

Παρακάτω θα δείτε το αναγεννημένο Αρχοντικό Μπασάρα. Έστω κι αν δεν υπάρχει απάντηση στην ερώτηση «μπορούμε να το επισκεφθούμε;»…μπορούμε τουλάχιστον να μην σκοντάφτουμε όσο θα το φωτογραφίζουμε απ’έξω…

 

 

 

 

 

Είσοδος Ενδυματολογικού Μουσείου..

 

Προς το πάρκινγκ..

 

2 αγριογούρουνα!! Χωρίς καμία διάθεση για πλάκα, δυστυχώς…σκεφτείτε να επιτεθούν σε έναν εκδρομέα αυτό το τετραήμερο, αφού κανείς δεν αναλαμβάνει να τα απομακρύνει από την πόλη…

8 στους 10 – αν όχι και οι 10-, που θα έρθουν αυτές τις ημέρες εδώ, θα επισκεφθούν και τις γειτονικές Πρέσπες, Φλώρινα, Νυμφαίο…Ας κρατήσουν στο σεντούκι των αναμνήσεών τους μόνο καλές και ασφαλείς εντυπώσεις από την Καστοριά μας.

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *