Θλίψη για το ζαρκάδι που κατασπάραξε αγέλη σκύλων στον Προφήτη Ηλία

Η αγέλη αδέσποτων σκύλων του Προφήτη Ηλία (τα οποία είχε ξεφορτωθεί συμπολίτης μας προ καιρού), πέρασε  μέσα στον περιφραγμένο χώρο σκάβοντας από κάτω,  σε  ένα σημείο όπου το χώμα είχε μαλακώσει αρκετά λόγο των βροχοπτώσεων, και κατασπάραξε το μοναδικό κόκκινο ζαρκάδι που ζούσε στο καταφύγιο.

Το άτυχο ζαρκάδι είχε βρεθεί  βαριά τραυματισμένο στην περιοχή των Αμπελοκήπων και μετά τις πολύμηνες προσπάθειες του κέντρου προστασίας περιβάλλοντος Καστοριάς και του κ. Παναγιωτόπουλου  είχε καταφέρει να  θεραπευτεί  ωστόσο χρειάζονταν περαιτέρω φροντίδα λόγο και του νεαρού της ηλικίας του. Επίσης επιτέθηκαν και έκοψαν τα φτερά από ένα παγώνι.

Για πολλοστή φορά καλούμε  την αρμόδια αντιδημαρχία του δήμου Καστοριάς επιτέλους να πράξουν τα αυτονόητα και να απομακρύνουν τα σκυλιά από το χώρο. Ειδικά μετά το σημερινό περιστατικό, της άγριας επίθεσης  προς άλλα ζώα,  μας δημιουργεί έντονο προβληματισμό ποια θα είναι η συμπεριφορά τους στο μέλλον και ειδικά αν θα έχουν απέναντί τους κάποιον συνάνθρωπο μας ή κάποιο μικρό παιδί.

Για την απομάκρυνση των σκύλων καθώς και ζαρκαδιού από το χώρο ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς για την συνδρομή της καθώς και τον κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Με τιμή το Δ.Σ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *