Θα προτιμήσουν οι Ρώσοι την Ελλάδα για τις διακοπές τους; Στήριξη και από την κυβέρνηση ζητούν οι ξενοδόχοι

Στήριξη και από την κυβέρνηση ζητούν οι ξενοδόχοι – Η έλλειψη all inclusive ξενοδοχείων, η δυστοκία χορήγησης βίζας, το αυξημένο κόστος διαμονής και υπηρεσιών, αλλά και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα, τονίζουν οι Ελληνες παράγοντες.

Φθηνότερες τιμές, all inclusive υπηρεσίες, απλοποίηση του συστήματος για τη χορήγηση βίζας και αυξημένα μέτρα ασφαλείας ζητούν οι τουριστικοί πράκτορες της Ρωσίας για να φέρουν στη χώρα μας τους 3,5 εκατομμύρια πελάτες τους που δεν θα ταξιδέψουν φέτος στην Τουρκία μετά την απαγόρευση πτήσεων τσάρτερ που ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες επισημαίνουν ότι μόνο έτσι θα μπορέσει η Ελλάδα να διεκδικήσει μερίδιο από την πίτα του 1 δισ. δολαρίων που αφήνουν σε συνάλλαγμα κάθε χρόνο στη γείτονα οι Ρώσοι τουρίστες. Ηδη τα τελευταία 24ωρα τα μεγάλα ρωσικά ταξιδιωτικά πρακτορεία έχουν ξεκινήσει συναντήσεις με τις αεροπορικές εταιρείες ώστε να δουν πόσες πτήσεις μπορούν να δεσμεύσουν και σε ποιους προορισμούς της Ελλάδας, με προτεραιότητα την Κρήτη, καθώς θεωρείται ο πιο ζεστός και καλύτερα οργανωμένος τουριστικός προορισμός της χώρας που τους επιτρέπει να «κάνουν όγκο», δηλαδή να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα πακέτα που είναι και το ζητούμενό τους. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ρωσικού οργανισμού τουρισμού, αυτή τη στιγμή περίπου 3,5 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες που επισκέπτονταν την Τουρκία αναζητούν εναλλακτική επιλογή, με τις ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές και όχι μόνο να δίνουν μάχη για το ποιος θα πάρει τη μερίδα του λέοντος.

Ειδικά στην Κρήτη τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη συστηματική προσπάθεια προσέλκυσης ενός ποσοστού των Ρώσων τουριστών που δεν θα ταξιδέψουν στην Τουρκία και αναγκαστικά θα επιλέξουν άλλους προορισμούς για τις διακοπές τους.

Πηγή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *