Θα μοιραστούν 40.000 δωρεάν τετράδια στους μαθητές της Δ. Μακεδονίας

Συνολικά 70.000 τετράδια θα μοιράσει δωρεάν το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε μαθητές του δημοτικού ανά την επικράτεια εγκαινιάζοντας τον θεσμό του Τετραδίου του Μαθητή.

Τα τετράδια έχουν τυπωθεί στο Εθνικό Τυπογραφείο από χαρτί που παρέμενε αναξιοποίητο στις αποθήκες του και θα διανεμηθούν σε μαθητές από οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Συνολικά εκτιμάται ότι κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα μοιραστούν 40.000 τετράδια σε όλους τους μαθητές των δημοτικών στη Δυτική Μακεδονία. Επίσης έχει προγραμματιστεί να μοιραστούν 3.000 τετράδια σε σχολεία των φυλακών ανά την επικράτεια καθώς και 7.000 έως και 8.000 Τετράδια του Μαθητή σε δήμους της Β’ Πειραιά όπως είναι το Πέραμα και το Κερατσίνι καθώς και σε σχολεία της Αθήνας όπου θα υποδεχτούν προσφυγόπουλα. Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι να μοιραστούν και 20.000 ακόμα τετράδια σε μαθητές μικρών νησιών του Αιγαίου όπως είναι η Σίφνος, η Σέριφος, η Γαύδος, που έχει μόνο έναν μαθητή, η Κίμωλος κ.α.

 

πηγη

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *