ΤΕΣΤ: Το χασμουρητό θα δείξει αν είστε…ψυχοπαθείς

Κυκλοφορούν ανάμεσά μας αλλά δεν τους αντιλαμβανόμαστε. Δείχνουν σαν όλους τους άλλους, αλλά δεν είναι. Όμως πλέον υπάρχει τρόπος να «αποκαλυφθούν» όσο απρόβλεπτοι και φυσιολογικοί φαίνονται.

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι έχουν βρει έναν πολύ απλό τρόπο για να καταλάβουν εάν κάποιος είναι ψυχοπαθής: το χασμουρητό.

Υποστηρίζουν ότι όσο περισσότερα ψυχοπαθή χαρακτηριστικά έχει κάποιος τόσο πιο απίθανο είναι να επηρεαστεί από χασμουρητό όταν κάποιος το κάνει. Δηλαδή, αν κάποιος που είναι δίπλα σας χασμουρηθεί, δεν θα σας έρθει και εσάς η ανάγκη να κάνετε το ίδιο; Εάν όχι, τότε ίσως θα πρέπει να ανησυχείτε…

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Baylor του Τέξας είχαν πραγματοποιήσει σχετικό πείραμα που συνέδεε το χασμουρητό με τα χαρακτηριστικά ενός ψυχοπαθή.

Αντικείμενο της έρευνας ήταν 135 φοιτητές που πέρασαν από διάφορα τεστ συμπεριφοράς που είχαν να κάνουν με τον εγωκεντρισμό, την ψυχρότητα και την ανάγκη για επανάσταση ενάντια στις νόρμες της κοινωνίας.

Στους φοιτητές οι επιστήμονες έδειξαν διάφορα βίντεο με ανθρώπους που χασμουριούνται. Όσοι δεν επηρεάστηκαν καθόλου ήταν εκείνοι που είχαν περισσότερο έντονο το χαρακτηριστικό της ψυχρότητας.

Ο Brian Rundle, ένας από τους διδακτορικούς φοιτητές που ενεπλάκησαν στην έρευνα, δήλωσε σχετικά στους Times: «Ένα από τα ισχυρότερα στοιχεία είναι ότι το μεταδοτικό χασμουρητό έχει να κάνει με την ενσυναίσθηση.

Πρόκειται σίγουρα για μια σημαντική ανακάλυψη, αλλά εάν το μεταδοτικό χασμουρητό δεν σας επηρεάζει, δεν σημαίνει πως κάτι πάει λάθος με σας.»
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *